ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

O Παπαδημούλης για το γλωσσικό ζήτημα…

 

Συμφωνώ με την άποψη που εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο»

«πρέπει να λειτουργήσουμε ως κόμμα του 30% και όχι του 4%, με εξωστρέφεια μιλώντας τη γλώσσα του λαού και παρουσιάζοντας ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για όλους τους τομείς".


 

Όντως, η κομματική Σουαχίλι  πολλών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και  άλλων τμημάτων της βαθιάς Αριστεράς,  είναι απωθητική και μη φαγώσιμη …. Όμως  το βασικό θέμα δεν βρίσκεται στο γλωσσικό ιδίωμα, αλλά στο περιεχόμενο :  Το θέμα δεν είναι να «μεταφράζεις» και να  «εκλαϊκεύεις» τα ίδια νοήματα   – με παραγωγό το 4% και παθητικό καταναλωτή το 26% - αλλά να μετασχηματίζεις τις ιδέες σου, να εμπλουτίζεις παλιά «δόκιμα»  σοσιαλιστικά νοήματα με νέες συμβολές , να αποκηρύσσεις μετά βδελυγμίας τον αβανγκαρντισμό και να είσαι έτοιμος για μια νέα κατάσταση όσμωσης με την κοινωνία.

 

Η μεγαλύτερη  αυταπάτη σε ορισμένους  κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο λαός «προσχώρησε» στις αριστερές απόψεις, ενώ στη πραγματικότητα  ο λαός απλώς ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ…Η πολιτική συνείδηση είναι ικανή για άλματα, όμως η πολιτική διαπαιδαγώγηση έχει πάντοτε αξία :  Όσοι νομίζουν ότι   ένας κόσμος με γνώσεις και εμπειρίες «πολιτικής αριθμητικής»  μπορεί να  περάσει απευθείας στον διαφορικό λογισμό, δεν έχουν ιδέα παιδαγωγικής…