ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Συνήγορος του Τατσόπουλου…


Ασχολήθηκα με τον Πέτρο Τατσόπουλο  με αφορμή εκείνη την (στατιστικώς αμφισβητούμενη)  δήλωσή του περί των  σεξουαλικών του σχέσεων με το μισό του ελληνικού «ουρανού» - που θα έλεγε και ένας παλιός Μαοϊκός…Εκσυγχρονίζοντας δε το  παλαιάς κοπής επιφώνημα «κορίτσια ο Μπάρκουλης» , πρότεινα σε αντικατάστασή του το «κορίτσια ο Τατσόπουλος»…


Τώρα μια νέα αφορμή  έφερε τον βουλευτή-συγγραφέα στην επιφάνεια της δημοσιότητας, ύστερα από παρέμβασή του  στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ . Όπου ο ίδιος υποστήριξε ότι παρά το γεγονός πως θέλει  είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε συνεργασία με άλλα κόμματα της αριστεράς, αν αυτό δεν γίνει εφικτό πρέπει να υπάρχει εναλλακτική λύση : «Δεν είναι δυνατόν να προτιμώ να έχει η Ελλάδα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής αντί να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ είτε της Νέας Δημοκρατίας», είπε κατά λέξη..

Εξ άλλου  σε δηλώσεις του στον VimaFM, ο . Τατσόπουλος δήλωσε πως «εάν δεν βρεθούν δυνάμεις να συνεργαστούν, είτε λέγονται ΔΗΜΑΡ -αυτή που θα υπάρχει τότε- είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ. Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν. Και μπορείς να μου βγάλεις ανάθεμα. Αλλά δεν θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ και με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ».

Αυτή η υπόθεση των συνεργασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης έχει μια γεύση από το plan B, σχετικά με την  ευρωζώνη. Το οποίο plan B είτε το έχεις,    είτε θεωρείσαι αναξιόπιστος για να κυβερνήσεις – όπως λ.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-ντε-κουρελέ κυβερνούν όχι γιατί πείθουν, αλλά γιατί βασίζονται στη  Λουδοβίκεια απόφανση : «Μετά από εμας το χάος».

Η γνώμη του Τατσόπουλου εκφράζει μια  δυνατότητα διάψευσης αυτής της απόφανσης. Γι αυτό και δηλώνω στο πλευρό του