ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η Εθνική Άμυνα, οι στρατιωτικοί, το ΧΩΝΙ



Πολλοί και διάφοροι «προοδευτικοί»,  αντιεθνικιστικών και εκσυγχρονιστικών διαθέσεων, με κάνουν να αισθάνομαι ότι είμαι κάτοικος Λουξεμβούργου και όχι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης… Αλλά όταν επανέρχομαι στα σύγκαλά μου ,  σκέπτομαι ότι το  αίτημα των συγκεκριμένων κυρίων   για μείωση των ελληνικών στρατιωτικών δαπανών   δεν είναι παράλογο, εάν αφήνει άθικτο τον  συγκεκριμένο βαθμό προστασίας της χώρας μας…..

Η μείωση του κόστους στρατιωτικής προστασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους, με κυριότερο όλων τον αναπροσανατολισμό των στρατιωτικών προμηθειών, τον αποκλεισμό των προμηθειών από τη Γερμανία ως κύρωση για τις αποικιακές πρακτικές της εναντίον της Ελλάδας,  την αγορά «ευθυτενών» υποβρυχίων αντί των γνωστών σακάτικων , την πολυδιάστατη πολιτική συναλλαγών και συμμαχιών αντί της άκριτης συμπόρευσης με τις δυτικές  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις – όπως π.χ με αυτές  που αποκάλυψε σε τελευταίο  άρθρο του ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος….

http://konstantakopoulos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

Ναι, μπορούμε να έχουμε το ίδιο επίπεδο  «εθνικής ασφάλειας»  πιο  φθηνά -  όμως αυτό δε σημαίνει ότι  η «φθηνότερη» εθνική ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί με την «πτωχοποίηση»  των στρατιωτικών – μονίμων ή εφέδρων -  πολύ δε περισσότερο με την   ιδιοποίηση των ασφαλιστικών τους πόρων….

Με δεδομένη την προτίμηση της τροϊκανής χούντας  σε  «μουλωχτές»  κατακρατήσεις ή εκτροπές  πόρων,  ήταν  αναμφίβολα σημαντική η  έρευνα της αντιμνημονιακής εφημερίδας ΤΟ ΧΩΝΙ όσον αφορά την πλιατσικολόγηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων…..

Αντιγράφουμε ανακοίνωση της εφημερίδας :

 Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, Το ΧΩΝΙ έφερε στη δημοσιότητα τη μηνυτήρια αναφορά για το πλιάτσικο με τα λεφτά 145.000 στρατιωτικών, για το πάρτι των δισεκατομμυρίων που είχε στηθεί στο Ταμείο, το οποίο –μεταξύ άλλων– δάνειζε χρήματα, αλλά... ξεχνούσε να σημειώσει κάπου τα ονόματα των δανειοληπτών.


Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε την Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: 20 χρόνια και 614 εκατομμύρια ευρώ πλιάτσικο στην πλάτη 145.000 ενστόλων!


Την  Κυριακή 4 Νοεμβρίου,  Το ΧΩΝΙ μιλάει για τις  παράνομες αποφάσεις με τις οποίες έδιναν ψίχουλα στους στρατιωτικούς για να μην ξεσηκωθούν και ανακαλύψουν τις λαμογιές , την ώρα που δρομολογούσαν πώς θα τους φάνε το Ταμείο με τα εκατομμύρια ευρώ…...