ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η Χ. Καφαντάρη για το Σικιαρίδειο




Η Βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη συμμετείχε στην συνάντηση φορέων και ατόμων σχετικών με το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ , που έγινε την Παρασκευή 21.9.2012 στο χώρο του Ιδρύματος.

Στη συνάντηση, η οποία κατέληξε σε δημιουργία Επιτροπής Αγώνα  , συμμετείχαν γονείς παιδιών, εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Ίδρυμα, εκπαιδευτικό προσωπικό άλλων προνοιακών φορέων («Θεοτόκος»), εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής Αμαρουσίου, δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου, εκπρόσωποι της τοπικής ΔΟΕ και του Συλλόγου Γονέων Αμαρουσίου.


Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός δράσης για την ανάδειξη του προβλήματος του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ, το οποίο οδεύει σε εγκατάλειψη και κλείσιμο, με συνέπεια τα φιλοξενούμενα παιδιά να μείνουν χωρίς κατάρτιση και χωρίς ένα στοιχειώδη χώρο κοινωνικής επαφής. Τα αποτελέσματα αυτών των καταστάσεων και ιδιαίτερα ο υποχρεωτικός εγκλεισμός των παιδιών στο οικιακό μικροπεριβάλλον, θα είναι τραγικά για παιδιά και γονείς, ενώ παράλληλα θα ακυρώσουν όλες τις δυνατότητες ένταξης των ατόμων με σχετικά ήπιες μειονεξίες στην οικονομία και στην κοινωνία.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε :

«Σήμερα το πρωί ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε στη Βουλή, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης, ότι «το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ θα συνεχίσει να λειτουργεί και σήμερα προσλήφθηκε, με πρόνοιες του Υπουργείου Παιδείας, πρόσθετο εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες».

Όμως, την ίδια στιγμή η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωνε 6 πλέον απολύσεις εργαζομένων , αφήνοντας μόλις 28 εν ενεργεία.

Στο πλευρό των γονέων, των εργαζομένων και του κινήματος συμπαράστασης, διεκδικούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων, την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και την επαναλειτουργία του ιδρύματος. Τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν, «παρκαρισμένα» μπροστά στις οικογενειακές τηλεοράσεις…

Το Υπουργείο οφείλει να βρει άμεσα λύση σε συνεργασία με το Ίδρυμα, ξεπερνώντας νομικά και διαδικαστικά ζητήματα, που το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν επικίνδυνα την ευαίσθητη ομάδα των παιδιών με νοητική υστέρηση.

Τα ΑΜΕΑ είναι από τα πρώτα, βουβά και πιο τραγικά θύματα της εποχής των μνημονίων, της κατεδάφισης και ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί.»

24.9.2012
ΥΓ. Στις 25.9.12 η Επιτροπή Αγώνα θα παρέμβει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αμαρουσίου (Δημαρχείο, ώρα 6μμ). Επίσης θα παρευρεθεί στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (πεδίο του Άρεως, άγαλμα Β. Κωνσταντίνου, 11πμ) και στη συγκέντρωση των αναπηρικών οργανώσεων στην Ομόνοια, στις 27.9.12, ώρα 10 πμ