ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Par solidarité, je suis Grec aussi.


 
Ναι, υπάρχουν Ευρωπαίοι πολίτες που δεν καταναλώνουν τις βλακώδεις επιχειρηματολογίες περί «αναδιαρθρώσεων» μέσω υποταγής στο ΔΝΤ, που δεν συμμερίζονται τις λογικές των επιλεκτικών σωφρονισμών, που δεν βλέπουν  την Ευρώπη σαν ένα αναπόφευκτο λάκκο των λεόντων και που δεν παραγνωρίζουν τη συμβολή του ελληνικού λαού στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα. Τέτοιοι είναι οι  πολίτες της Νάντης που ανήκουν στον πολιτιστικό σύλλογο « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μιά γιορτή) οι οποίοι , ανεξάρτητα από οποιοδήποτε γαλλικό κόμμα, πήραν τη πρωτοβουλία μιας ιδιόμορφης κίνησης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα :  Αποφασίζοντας να ζητήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να προωθήσουν στη χώρα τους-  και όχι μόνο -  την «Έκκληση της Νάντης για την Ελλάδα».

Λένε οι Γάλλοι συμπαραστάτες μας :  

«Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!......
Εμείς  δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν...
.... είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία ….»

Ενδιαφέρουσα είναι η συσχέτιση που κάνουν οι πολίτες της Νάντης  ανάμεσα στην  σημερινή,  ευρωπαϊκή πολιτική «εξευμενισμού των αγορών», με την πολιτική του Μονάχου του 1938 , που επίσης για λόγους εξευμενισμού παρέδωσε στον Χίτλερ την Τσεχοσλοβακία, χωρίς να αποτρέψει τελικά τον παγκόσμιο πόλεμο….Επίσης ενδιαφέρουσες είναι οι ιστορικές αναφορές, π.χ. στις  δηλώσεις του Τσώρτσιλ αμέσως μετά το Μόναχο ( «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε τον πόλεμο ») και του  Γκάντι από τη μακρινή Ινδία  : « Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της για να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω»….

Στη διακήρυξη  των Γάλλων φίλων μας  γίνεται αναφορά στην ελληνική αρχαιότητα,  στην άμεση δημοκρατία, στη  Σισάχθεια αλλά και στο Γοργοπόταμο….

Ολόκληρο το κείμενό τους   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου