ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σα δε ντρέπονται !



Ντροπή τους!  Ο Κανονισμός  του Εθνικού Οργανισμού Παροχής  Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)οδηγεί στον καιάδα της ανέχειας άτομα  με σοβαρές αναπηρίες, όπως Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες.

Το άρθρο 17 του «Κανονισμού Παροχών Υγείας», χωρίς ιατρική  αλλά και κοινωνική τεκμηρίωση, στερεί από την Ειδική Αγωγή όλα τα άτομα με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια, με οδυνηρά αποτελέσματα γι αυτά και για τις οικογένειές τους…..

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων  Ατόμων με Αναπηρία) ερωτά :

«Αναζητούμε τους συγγραφείς του άρθρου, για να τους ρωτήσουμε αν διαθέτουν ΜΝΗΜΗ, διότι αν διέθεταν θα γνώριζαν ότι αυτή η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την αδυναμία της να στηρίξει αυτά τα παιδιά, επέτρεψε στους γονείς τους να δημιουργήσουν Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ως Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία, με τον Α.Ν. 1111/73 και στη συνέχεια με το Ν. 2072/92, που καθορίζει προδιαγραφές, πράξεις και νοσήλεια και ακόμη με το ΦΕΚ 332/2002 και 231/2005 που βελτιώνουν τις παροχές της Πολιτείας, ενώ, ακόμη και σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εντάσσει στο Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού όλα τα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που πληρούν τις προδιαγραφές του Π.Δ. 395/93, δηλαδή όσα έχουν νόμιμη αδειοδότηση με ωφελούμενα Άτομα με Αναπηρία, για να δείξει ότι έχει πρόθεση να προστατεύσει την πλέον ευάλωτη κοινωνικά πληθυσμιακή ομάδα.

-       Ποιοι στόχοι εξυπηρετούνται με τις περικοπές του άρθρου 17;

-       Ποιοι επιδιώκουν το κλείσιμο των Κέντρων;

-       Αναρωτηθήκατε πού θα καταλήξουν χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 2.500 στην Περιφέρεια Αττικής;

-       50 και πλέον Κέντρα αγωνιούν για το Αύριο και μαζί τους πάνω από 4.500 οικογένειες στα πρόθυρα της κατάρρευσης!!!»

 Με ομόφωνη απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου, η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ  αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λεωφ.  Κηφισίας  39, Μαρούσι) την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 στις 10.00), με τη στήριξη της ΕΣΑμεΑ(Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), με αίτημα την άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για τα εξής βασικά θέματα:

1.   Την άμεση αναθεώρηση του άρθρου 17 με την προσθήκη θεραπειών και μετά το 18ο έτος ηλικίας.

2.   Τη σύσταση Επιτροπής από τον ΕΟΠΥΥ ή την ανάθεση στο ΣΥΣΠΥ ενός ενιαίου Σχεδίου Σύμβασης για όλα τα ΝΠΙΔ που έχουν συσταθεί ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματεία, με εξειδικευμένες ανά αναπηρία και πράξεις προσθήκες, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

3.   Την απόφαση για παράταση των Συμβάσεων των Κέντρων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέχρι την υπογραφή Συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

4.   Το θεσμικό Πλαίσιο για νοσήλειο στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Οι γονείς και κηδεμόνες των αναπήρων απευθύνουν θερμή έκκληση  σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, σε όλους τους γονείς και τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία, σε όλους τους φορείς ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία, σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με άτομα με αναπηρία (φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, ιδιοκτήτες κέντρων αποκατάστασης και κέντρων ειδικής αγωγής κ.ο.κ.), σε κάθε ενεργό Έλληνα Πολίτη , ζητώντας  τη συμπαράσταση και  συμμετοχή τους στην κινητοποίηση  

Περισσότερες πληροφορίες από  τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο στο 210-5236501 ή στο 6936-577899 και από  το Γ. Γραμματέα κ. Χ. Νάστα στο 6936-577898.

ΥΓ. Εν όψει , η "Κραυγή", του Έντβαρτ Μουνκ (Νορβηγία)