ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο (ουχί άμοιρος ευθυνών) κύριος Αμοιρίδης….


Δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι τις κινήσεις και τις «εισπράξεις» του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη στον δημόσιο χώρο – δεδομένου ότι δεν γνωρίζω την πρωτογενή παραγωγή της περιφέρειάς του(Πιερία) : Ντοματοκαλλιέργειες, παραγωγή αυγών, κτηνοτροφία και γιαουρτοποιϊα , ή τι άλλο, που σαπίζει ή γενικώς είναι εκτοξεύσιμο ;


Πάντως έμαθα (Χρήστος Καπαγερίδης, δικτυακός τόπος ΑΡΔΗΝ)ότι ο Αμοιρίδης έστειλε το εξής γράμμα σε πρωτοετείς φοιτητές της Πιερίας, για να τους εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση



ΕΠΙΣΤΟΛH ΑΜΟΙΡΙΔΗ



«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, θα ήθελα να σου εκφράσω τα πιο θερμά μου Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι κόποι σου, οι προσπάθειες και οι προσωπικές σου θυσίες των τελευταίων χρόνων δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Η επιτυχία σου αυτή να σε δυναμώνει και να σε γεμίζει πάντα «δίψα» για μάθηση, για συμμετοχή και δημιουργικότητα.

Η ζωή μπροστά σου, είναι γεμάτη προκλήσεις.

Οι νέοι ορίζοντες που σου ανοίγονται στην αναζήτηση και στην κατάκτηση της γνώσης, εύχομαι να αποτελέσουν εφαλτήριο για μια επιτυχημένη Επαγγελματική σταδιοδρομία και προσωπική εξέλιξη, Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς σου για την πολύπλευρη στήριξη που σου προσφέρουν.

Να έχεις πάντα επιτυχίες στη ζωή σου και να κάνεις όλα τα όνειρά σου πραγματικότητα.»



Από καρδιάς,

Γιάννης Αμοιρίδης

Βουλευτής Πιερίας



ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ




κ. Αμοιρίδη,






Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συγχαρητήρια επιστολή που μου αποστείλατε σχετικά με την εισαγωγή μου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Αν και δεν σας γνωρίζω προσωπικά (άρα δεν έχω το δικαίωμα να σχολιάσω τον άνθρωπο Γιάννη), έχω όμως την υποχρέωση να σας κρίνω πολιτικά.


Πράγματι, όπως αναφέρετε και στην επιστολή σας(*), η ζωή που μου ανοίγεται μπροστά μου είναι γεμάτη προκλήσεις. Για αυτό φροντίζει, πρώτον η «σοσιαλιστική» κατά τα άλλα κυβέρνησή στην οποία συμμετέχετε & δεύτερον εσείς που ψηφίζετε άκριτα οποιοδήποτε νομοσχέδιο «κατέβει» στην Βουλή των Ελλήνων.


Ανεργία, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, εξαθλίωση, ανασφάλεια, αβεβαιότητα είναι λίγες από τις πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσω & είναι αυτά που συνθέτουν την καθημερινότητα των πολιτών αυτής χώρας. Για να μην κουράζεστε με ανώτερα μαθηματικά αυτοί είμαστε: 10.787.690 – 300 = 10.787.390


Ξέρετε που είναι το παράξενο και αυτό που με προβληματίζει; Ότι δεν είχατε την πολιτική ευθιξία να πείτε στο λαό πως ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί. Δυστυχώς, (για όλους εσάς) μόνοι σας τα φάγατε και το γνωρίζουμε. Φάγατε λαίμαργα το μέλλον που μας ανήκει. Αυτό δεν σας το συγχωρέσουμε ποτέ και έτσι σας θεωρούμε «τελειωμένους».


Το μόνο σίγουρο είναι ότι, γινόμαστε πιο δυνατοί και έτοιμοι να παλέψουμε ενάντια σε όσους προσπαθούν να καταστρέψουν όλα όσα τουλάχιστον δικαιούμαστε. Οπότε, σας συνιστώ να στέλνετε «συγχαρητήριες επιστολές» στους λιγοστούς ψηφοφόρους που σας επέμειναν – για να συνεχίσουν να είναι μαζί σας. Εγώ, ευχαριστώ δεν θα πάρω.


Πλέον, ως ενεργός πολίτης και σκεπτόμενο άτομο σας λέω μόνο τούτο: Ότι από εδώ και πέρα θα σας έχουμε απέναντί μας, όχι ως εχθρό, αλλά ως ένα άτομο που μηδενίζει την ζωή και την ύπαρξή μας και βέβαια δέχεται θέλοντας ή μη τα αποτελέσματα των πράξεών του.


Μην βιαστείτε να με θεωρήστε κουμουνιστή ή αναρχικό ή τρομοκράτη (όπως θα έκανε ο σύντροφός σας κ. Πρεντερεντέρης Γ. ή η συντρόφισσα σας κα. Τρέμη Ο.) για να δικαιολογήστε τις απόψεις και τις ανησυχίες μου. Δεν ανήκω σε καμία κομματική παράταξη (και το ελπίζω για το υπόλοιπο της ζωής μου). Βγείτε από τον γυάλινο κόσμο που έχετε χτίσει γύρω σας και αντικρίστε κατάματα την πραγματικότητα. Είμαι οπτιμιστής και δεν θα αλλάξω όσο και αν το επιθυμείτε. (είτε εσείς, είτε τα αλλά οργανωμένα συμφέροντα που με ζήλο υπηρετείτε).






Μανουσιάκης Δημήτρης


Φοιτητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,


Σχολής Καλών Τεχνών,


Τμήματος Κινηματογράφου


e-mail: olympus2918@windowslive.com



(*) για την οποία σας ευχαριστώ που μου την στείλατε – όχι για τα «παχιά λόγια» που διάβασα – αλλά γιατί αποτελεί κίνητρο να σας απαντήσω


ΥΓ. Η φωτοσύνθεση προέρχεται από άγνωστη πηγή του διαδικτύου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου