ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Η Αστική-Κοινοβουλευτική Δημοκρατία  δεν βασίζεται στην ανακλητότητα των αντιπροσώπων και  η εντολή που δίνεται στους εκλεγόμενους  από το λαό  δεν είναι «επιτακτική».  Η τρέχουσα Κοινοβουλευτική  Δημοκρατία   είναι κατ’ ευφημισμόν «αντιπροσωπευτική», βρίσκεται δε σε αντίθεση με   το μοντέλο των Σοβιέτ, δηλαδή  των εκλεγμένων και ανακλητών ανά πάσα στιγμή εργασιακών συμβουλίων, όπως αυτό σκιαγραφήθηκε(χωρίς να αποδειχθεί ιδιαίτερα μακρόβιο….) από τους θεωρητικούς της Αριστεράς….Παρ’ όλα αυτά η  «υπαρκτή» Κοινοβουλευτική Δημοκρατία διαθέτει μια  στοιχειώδη λειτουργία   ανακλητότητας σε περίπτωση μεγάλης διάστασης ανάμεσα στην  λαϊκή  βούληση και στην σύνθεση Βουλής και Κυβέρνησης : Η λειτουργία αυτή εκπορεύεται  από το ρόλο του Ανώτατου Άρχοντα, από την υποχρέωση και αρμοδιότητά του να διασφαλίζει τη συνοχή κυβέρνησης, βουλής  και λαού….…Γιατί τι άλλο νόημα μπορεί να έχει  ο όρκος που δίνει κατά το άρθρο 33 παρ. 2 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ;

   Άρθρο 33,&2 :


 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:

"Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού".

Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι αποπροσανατολιστικό  το να θεωρεί κανείς τις όποιες κινήσεις κορυφής ως πανάκεια για τα πολιτικά προβλήματα της χώρας. Λαμβανομένου υπόψη αυτού του στοιχείου, μπορούμε να πούμε ανεπιφύλακτα ότι  ο Αλέξης Τσίπρας ενήργησε όχι ως πολιτικός παράγων αλλά ως  κομιστής πληροφορίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  σχετικά με την τάξη  πνευμάτων στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Και μάλιστα  χωρίς να του υποδείξει κάποια λύση εκ της πληθώρας των υπαρκτών λύσεων -    που συμποσούνται στην εξής μία, δηλαδή στην «ράβδο» της παραίτησής  του, εάν δεν αρκέσει ο λόγος του Προέδρου  προς τον Πρωθυπουργό της συμφοράς….

Είπε ο Αλέξης Τσίπρας :

Ήρθα σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος, προκειμένου να του καταθέσω τη διαπίστωσή μας, ότι υπάρχει μια πρωτοφανής δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση.

Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση μας, καθώς και του κατέθεσα και ένα υπόμνημα σκέψεων, ότι αυτή τη στιγμή η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς επίσης και η άμεση αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το αν αυτά συνιστούν «άμεση προτροπή προς παραίτηση» ο Τσίπρας απάντησε :

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την απόλυτη ευχέρεια αλλά και την ευθύνη ο ίδιος να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα προφυλάξει το Σύνταγμα και τους νόμους και την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Εξ άλλου σε γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε ο Τσίπρας στον Πρόεδρο, έκανε εκτεταμένη αναφορά στην παραβίαση του Συντάγματος και στην εκτροπή του Πολιτεύματος με την                  «μετατροπή της Βουλής σε επικυρωτικό όργανο αποφάσεων που λαμβάνονται από την τρόικα και υπερεθνικούς οργανισμούς»

Αναφέρει το Υπόμνημα :

«Η δανειακή σύμβαση, βάση της οποίας εκπονήθηκαν τόσο το μνημόνιο όσο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν έχει έρθει ακόμη στη βουλή για κύρωση ενώ, ο υπουργός Οικονομικών έχει εξουσιοδοτηθεί να υπογράφει και να κυρώνει οποιαδήποτε νέα σύμβαση.

Τα τελευταία δύο χρόνια από επιστημονικούς φορείς, ακόμα και από την Επιστημονική Διεύθυνση της Βουλής, έχει διατυπωθεί η γνώμη ότι πολλά σχέδια νόμων, που απορρέουν από το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ελέγχονται ως αντισυνταγματικά ή είναι στα όρια της νομιμότητας. Παρόλα αυτά, αυτά τα σχέδια νόμου, έγιναν νόμοι του κράτους.

Ενδεικτικά σας αναφέρω :

Αντισυνταγματικός ο «Καλλικράτης».

Αντισυνταγματική η κατάργηση του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Αντισυνταγματική η κατάργηση της διαιτησίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Αντισυνταγματικοί φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Αντισυνταγματική η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου