ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΚΚΕ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΣΕΛΗ




Oυδείς σώζει την ψυχή του με μια καλή πράξη, αυτό  όμως δεν μειώνει καθόλου τη σημασία της…

Με την απόφαση και τη στάση του να  περιφρουρήσει την συγκέντρωση της 20.10.2011 από τους αναρχοφασίστες, το ΚΚΕ πρόσφερε μεγάλη υπηρεσία στο λαϊκό και κοινωνικό κίνημα . Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια  στα μέλη του συγκεκριμένου κόμματος,  που έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή τους, στη προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα εγκληματικά στοιχεία που διεισδύουν και καταστρέφουν – συστηματικά εδώ και δεκαετίες – τις μεγάλες πολιτικές εκδηλώσεις. Τα μέλη  του ΚΚΕ έκαναν   κάτι πολύ περισσότερο από τα πύρινα άρθρα, τα ψηφίσματα και τις καταγγελίες περί προβοκατόρων, περί «γνωστών αγνώστων», μπαχαλάκηδων, χούλιγκανς  κλπ– που συνηθίζονται στα άλλα κόμματα και που πηγαίνουν τελικά στο βρόντο.



Η δράση του ΚΚΕ  έθεσε επιτακτικά το ζήτημα μιας  νέου τύπου αντιμετώπισης  των πολιτικών εκδηλώσεων, με υπευθυνότητα και  «χειροπιαστή» στήριξη . Και η  ελπίδα όλων όσων  έχουν επί δεκαετίες παρακολουθήσει – με πόνο ψυχής – τη διάλυση συγκεντρώσεων, τη κοινωνική δυσφήμισή τους, την προληπτική και υποχρεωτική απομάκρυνση των ευπαθών πολιτών από αυτές, τις καταστροφές κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών,  είναι ότι θα υπάρξει μια δραστική αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς από τα υπόλοιπα κόμματα και σχήματα. Ότι   το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι»  θα στηριχθεί  όχι με ανήμπορες  καταγγελίες ή με την πρόσληψη σεκιουριτάδων ή μπράβων από νυχτερινά κέντρα (!), αλλά με ομάδες  κοινωνικής αυτοάμυνας, βγαλμένες από τα σπλάχνα των οργανώσεων και αποφασισμένες να τσακίσουν αλύπητα τους εχθρούς της δημοκρατίας…

Μπράβο και ξανά μπράβο στο ΚΚΕ, μπράβο όμως και στην ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ του ΠΑΣΟΚ, που άκουσε τη φωνή της κοινωνίας και τη φωνή της συνείδησής της και καταψήφισε το αισχρό νομοσχέδιο. Η διαγραφή της από ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ σε ΑΥΤΗ τη συγκυρία, είναι οπωσδήποτε τίτλος τιμής για την ίδια. Ταυτόχρονα όμως δείχνει ότι δεν είναι  καθόλου   προσποιητή η στάση  ορισμένων ανθρώπων, που σύρθηκαν  με δυσφορία  στις κυβερνητικές  επιλογές αλλά σε κάποια φάση ανέκαμψαν και έπαψαν να σύρονται…..

Το Μέτωπο για τη σωτηρία της χώρας και του λαού έχει ανάγκη από όλους τους έντιμους ανθρώπους, ανεξαρτήτως προηγουμένων επιλογών και σφαλμάτων.   Η πάλη κατά της κατοχικής  «κυβέρνησης»  του Παπανδρέου – Τσολάκογλου συνεχίζεται !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου