ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σεισμικές συγκεντρώσεις, Τσίπρας και Οικολόγοι Πράσινοι…





Παλιά οι προεκλογικές συγκεντρώσεις μετριόντουσαν όπως περίπου τα διαμερίσματα, δηλαδή με το τετραγωνικό, γιατί έτσι οι πολιτικές παρατάξεις μπορούσαν να τεκμηριώσουν τη δική τους υπεροχή ή να αμφισβητήσουν την υπεροχή του αντιπάλου…Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό η  σημερινή  συγκέντρωση στην Αθήνα θα μπορούσε να θεωρηθεί «μεγαλειώδης»- όσο  κι  αν ο όρος έχει φθαρεί από την κατάχρησή του. Η σημερινή συγκέντρωση ήταν  συγκρίσιμη με πολλές   μεταπολιτευτικές συγκεντρώσεις στους ίδιους χώρους, όμως δεν είχε εκείνον τον γνώριμο χαρακτήρα του «αγωνιστικού χαβαλέ», της χαλαρής πορείας, των αναζητήσεων παλιόφιλων και συναγωνιστών : Γιατί στη σημερινή εκδήλωση το πάθος, η ευρηματικότητα, τα συνθήματα, οι προκηρύξεις που μοιράζονταν, οι ντουντούκες, οι αφίσες, οι σημαίες, τα πανώ, προσέδιδαν ένα άλλο ΒΑΘΟΣ…. Αν η ταυτότητα και το ΜΕΓΕΘΟΣ μιας συγκέντρωσης  είναι το γινόμενο του αριθμού των συγκεντρωθέντων επί τον αριθμό και την φαντασία των πολιτικών εξωτερικεύσεών τους, τότε η συγκέντρωση της 19.10.2011 στο αθηναϊκό κέντρο ήταν πραγματικά το «κάτι  άλλο»…

Φυσικά η συγκέντρωση ελάχιστα μετράει στην συλλογιστική της κατοχικής «κυβέρνησης»  και των θλιβερών βουλευτίσκων που την στηρίζουν. Οι άνθρωποι φαίνονται αποφασισμένοι να κατρακυλήσουν μέχρι το τελευταίο σκαλί της πολιτικής αθλιότητας,  η δε ερμηνεία  αυτής της συμπεριφοράς δεν μπορεί  παρά να αναζητηθεί  στα  υπόγεια ανταλλάγματα προς τους ηγετικούς κύκλους της «κυβέρνησης» συν την πολιτική δειλία των βουλευτών-κολαούζων..Και επειδή  η εικόνα  των ανταλλαγμάτων «μετρητοίς» φαίνεται σε πολλούς  προνεωτερική  και αρχαϊκή, δεν θα επικαλεσθώ  τα εκατομμύρια δραχμών   που μοιράσθηκαν τον Ιούλιο του 1965 για να σπρώξουν την αποστασία εις βάρος της «Ένωσης Κέντρου», αλλά θα θυμίσω την παράδοση του Μιλόσεβιτς στη Νέα Τάξη -  έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων ευρώ…

Διαβάζω σε ιστότοπο ότι στελέχη της «κυβέρνησης» αγοράζουν πολυτελείς  κατοικίες στο εξωτερικό, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο όταν περάσουν στην αντιπολίτευση και παύσουν να απολαμβάνουν τον σημερινό βαθμό προστασίας στην Ελλάδα…

Η ιδέα των ποινικών κυρώσεων κατά των εγκληματιών του Μνημονίου ωριμάζει όλο και περισσότερο, τόσο μάλιστα ώστε κάποιοι «κυβερνητικοί»  παράγοντες να διαμαρτύρονται για την απειλή που εκστομίθηκε επανειλημμένα από τον Καρατζαφέρη,  για το «Γουδή» που επικρέμαται εναντίον τους…Προς το  παρόν πάντως οι κ.κ. φορείς της υποτέλειας «τα ακούνε» από παντού, ο δε Παπανδρέου τα ακούει από τον Τσίπρα αυτοπροσώπως….

Ο τελευταίος δήλωσε μετά τη πρόσφατη  συνάντησή του με τον «Πρωθυπουργό» της συμφοράς , που ήθελε συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς αφού προηγουμένως συζήτησε με τους καναλάρχες:

 «Εξήγησα στον Πρωθυπουργό, ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας. Την ώρα που μιλάει ο λαός, την ώρα που ο λαός στους δρόμους όλης της Ελλάδας δίνει μια νέα λαϊκή εντολή ο Πρωθυπουργός έχει ένα και μοναδικό καθήκον. Να τον σεβαστεί, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.
Εξήγησα επίσης στον Πρωθυπουργό, ότι είναι προσβλητικό για τους θεσμούς της δημοκρατίας να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, με την συντεχνία των καναλαρχών και των εκδοτών και μετά να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς.
Εξήγησα στον Πρωθυπουργό ότι είναι προσβλητικό και επικίνδυνο να στοχοποιεί όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ως συντεχνίες και είναι διχαστικό και επικίνδυνο να περιφρονεί τα 11.000.000 Ελλήνων που απαιτούν αλλαγή πολιτικής.
Ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε διατεθειμένος να κατανοήσει ότι αυτή την ώρα είναι όπλο θετικό για τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η ισχύς του λαού μας και η δημοκρατία.
Ως εκ τούτου δεν είχε νόημα να συνεχισθεί η συζήτηση και η ενημέρωση. Ενδεχομένως να έχουμε το επόμενο διάστημα αυτή την ευκαιρία….»
Και ενώ έλεγε αυτά τα ολίγα και σταράτα ο Τσίπρας, το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων έβγαζε μια γελοία και επαμφοτερίζουσα ανακοίνωση :  

«Το πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να δώσει ούτε συναινέσεις ούτε αντιπαραθέσεις για θετικές προτάσεις. Η επιμονή του να μετατρέπει την αδυναμία του αυτή σε θεατρική παράσταση με αλληλοκατηγορίες, κουράζει πια και τον πιο καλόπιστο θεατή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ήδη τονίσει ότι μόνη απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα, μπορεί να είναι μια πολιτική που να θέτει ως βάση τα συλλογικά αγαθά και την κοινωνική βιωσιμότητα, να αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως θεμέλιο ευημερίας και να εξυπηρετεί την δημοσιονομική εξυγίανση με ορίζοντα που να φτάνει πολύ πιο πέρα από την επόμενη δόση».

Με αυτή τη λογική του «Πράσινου ΚΚΕ» που εμμένει στον άσχετο μαξιμαλιστικό χαβά του, νομίζουν ότι θα κερδίσουν πόντους οι Οικολόγοι Πράσινοι – ή τουλάχιστον έτσι  ελπίζει  η νερόβραστη, ηγετική τους ομάδα…Και το ερώτημα είναι αν διαβάζει αυτά τα πράγματα ο Τσίπρας και οι συν αυτώ, όταν αθροίζει  τους λεγάμενους στο  μέτωπο των ονείρων του…. 

ΥΓ  "Ανέκδοτο" : στην σημερινή βραδυνή αγόρευσή του στη Βουλή, ο Παύλος Μαρκάκης του ΛΑΟΣ στηλίτευσε την "κυβερνητική" πολιτική για τους πολύτεκνους λέγοντας :" Τα παιδιά, ξέρετε, δεν είναι αυτοκίνητα, για να πας να παραδώσεις τις πινακίδες".Ομολογώ ότι γέλασα.....                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου