ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πρωτοβουλία για δημοψήφισμα και προσοχή στις απομιμήσεις..










Τα πράγματα πάντοτε «σκουραίνουν», όταν κάποιος σε χρόνο dt οικειοποιείται μια ιδέα που την έχουν λανσάρει κάποιοι άλλοι, με διαφορετικό ερώτημα και διαφορετικές διαδικασίες. Παραδείγματος χάρη η ιδέα ενός ελληνικού δημοψηφίσματος, με διακύβευμα – κατά πως λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος - «το εάν επιθυμούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, με όρους και θυσίες και να παραμείνουμε εντός ευρωζώνης, ή εάν προτιμούμε να αποχωρήσουμε, ακολουθώντας «ένα δρόμο που μας οδηγεί στο περιθώριο και την εθνικά υπερήφανη εξαθλίωση» : Είναι μια ιδέα κλεμένη από κάποιους που θέλουν πραγματικά να σπρώξουν τη λαίκή συμμετοχή, κι όχι να την παγώσουν με τη τοποθέτηση ενός τρομοκρατικού eρωτήματος...Για την ιστορία, πολλά δημοψηφίσματα που τέθηκαν σε δυσμενή πολιτικά περιβάλλοντα κατέληξαν να προσδώσουν "λαϊκό έρεισμα" σε τυραννίες. Παραδείγματος χάρη τα δημοψηφίσματα του Λουδοβίκου Ναπολέοντα(μέσα 19ου αιώνα), που οδήγησαν τη Γαλλία σε μια νέα αυτοκρατορική δικτατορία και τελικά στην καταστροφή...



Εν τω μεταξύ η «ορίτζιναλ» Πρωτοβουλία «Όχι στο Σύμφωνο για το ΕΥΡΩ, Όχι στο ευρωπαϊκό Μνημόνιο» που μαζί με άλλες δυνάμεις στοχεύει να προωθήσει ερώτημα στους ευρωπαϊκούς λαούς υπό μορφή δημοψηφίσματος, ετοιμάζεται για μια συνάντηση την Πέμπτη 26/5/2011 και ώρα 7μμ στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9) με θέμα το σχεδιασμό των δράσεων της Πρωτοβουλίας.



Προφανώς, ουδέν ευρωπαϊκότερον μιας πρωτοβουλίας που θέλει να βάλει «Άγγλους , Γάλλους , Πορτογάλους» και στην πορεία και άλλους τα ονόματα των οποίων δεν ριμάρουν(!) εύκολα(π.χ. Βέλγους) σε μια κοινή διαβούλευση, για τις πολιτικές που απεργάζονται εναντίον των λαών οι ευρωπαλιάνθρωποι και οι ευρωκρετίνοι από κοινού….


Λέει το κείμενο της πρόσκλησης :


«Η κυβέρνηση και η τρόικα, με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, προωθούν άμεσα ένα δεύτερο μνημόνιο που στην κυριολεξία λεηλατεί το εισόδημα, τα δικαιώματα του λαού και το δημόσιο πλούτο της χώρας χάριν των αγορών, των κερδοσκόπων και του τραπεζικού κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, προωθείται και το Σύμφωνο για το Ευρώ που αλυσοδένει τη χώρα για πολλές δεκαετίες.
Ως εδώ εκεί μη παρέκει!
Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!»



ΥΓ. Η φωτοσύνθεση έγινε από το http://www.noiazomai.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου