ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΤΑΡΑΤΣΟΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ




Όταν μια ταράτσα μπορεί να μετεξελιχθεί σε «κήπο», όταν μια στέγη μπορεί να γίνει πράσινη, γιατί ένα γκαράζ δεν μπορεί να στηθεί κάτω από έναν κήπο ή μια πλατεία, όταν μάλιστα το συγκεκριμένο έργο διαθέτει και ειδικές προδιαγραφές αντοχής; Γιατί άνθρωποι δικοί μας, που τρέχουν εδώ κι εκεί για την μεγάλη υπόθεση των ταρατσόκηπων - που είναι τελικά υπόθεση μιας εξαιρετικά σημαντικής επιφάνειας για τη βιοκλιματική, αισθητική και περιβαλλοντική φυσιογνωμία της πόλης - γιατί μπορούν να ανέχονται την καταστροφολογία αυτών που αντιδρούν στα υπόγεια γκαράζ; Γιατί η αντικατάσταση του ούτως ή άλλως «στημένου» πράσινου κάποιων αστικών χώρων από ένα άλλο πράσινο στην οροφή ενός γκαράζ, να θεωρείται ως άρση της φυσικότητας;




Γράφω αυτά σε συνέχεια της από 18.5.2011 ανάρτησης «Υπόγεια γκαράζ-υπέργεια φύση», με αφορμή μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση που κάνει η «Δήμητρα» ( ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ) σχετικά με ένα διήμερο σεμινάριο στο Μαρούσι στις 28,29/5/2011 με θέμα «Κατασκευή Ταρατσόκηπων».

Λένε οι διοργανωτές της διήμερης εκπαίδευσης :

«Η διαδικασία κατασκευής ταρατσόκηπων ή πράσινων στεγών είναι ιδιαίτερα σημαντική για το αστικό περιβάλλον καθώς αυξάνει τις μονωτικές ιδιότητες των κτιρίων, περιορίζει τους αέριους ρύπους, διαφοροποιεί αισθητικά τον αστικό ιστό και πιθανά αλλάζει την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.
Τα σεμινάρια που θα διαρκέσουν δέκα ώρες θα υλοποιηθούν στην ΕΠΑ.Σ Συγγρού (Λ. Κηφισίας 182) και εισηγητής θα είναι ο γεωπόνος – κατασκευαστής έργων πρασίνου ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΤΣΗΣ .
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση με προσομοίωση κατασκευής μικρού μεγέθους ταρατσόκηπου.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πρώτη προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν γεωπόνοι και λοιποί επαγγελματίες του είδους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210 8821404 (κ. Παναγιώτη Σκοτειδάκη)





ΥΓ. Στη φωτογραφία, "τα παιδιά παίζει" σε γιορτή της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ. Κάποτε όμως "παίζουν" και οι μεγάλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου