ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΙΠΑ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ




Στις 20 Ιουλίου του 1969, ως κυβερνήτης της σεληνακάτου του Apollo 11, ο Neil Armstrong ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι.Αφού έκανε τον πρώτο του βήμα στο έδαφος, οι πρώτες του λέξεις ήταν : «Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για μένα, είναι όμως έναμεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα». Οι λέξεις του μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης στη Γη και ακούσθηκαν από εκατομμύρια κόσμου. Πριν όμως ξαναμπεί στη σεληνάκατο για να επιστρέψει στο Apollo 11, ο Άρμστρονγκ είπε την εξής αινιγματική φράση:
'Καλή τύχη κύριε Gorsky'.
Κάποιοι από τη NASA θεώρησαν ότι ήταν μια τυπική παρατήρηση, που απευθυνόταν σε κάποιο Ρώσο κοσμοναύτη. Όμως, μετά από έλεγχο που έκαναν, δε βρήκαν κανέναν Gorsky ούτε στα Ρωσικά ούτε στα Αμερικάνικα διαστημικά προγράμματα. Και όπως πέρναγαν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι απορούσαν για το νόημα της φράσης….. Ο Armstrong δεν απαντούσε ποτέ, μόνο χαμογελούσε...
Στις 5 Ιουλίου του 1995, στο Tamba Bay της Florida , κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, έναςδημοσιογράφος του ξανάκανε την ίδια εκείνη ερώτηση που 26 χρόνια ως τότε βασάνιζε τον κόσμο. Και ο Neil Armstrong, είπε ότι θα την απαντούσε, μια και ο κύριος Gorsky είχε πεθάνει, οπότε πλέον δεν υπήρχε πρόβλημα. Και να τι απάντησε :
«To 1938, όταν ήμουν παιδί στο χωριό μου, έπαιζα μπάσκετ με ένα φιλαράκι στην αυλή. Ο φίλος μου χτύπησεμε δύναμη τη μπάλα, και η μπάλα προσγειώθηκε στην αυλή του γείτονα δίπλα στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας.Οι γείτονες ήταν ο κύριος και η κυρία Gorsky. Όπως πήγαμε να μαζέψουμε τη μπάλα, άκουσα την κυρία Gorsky να φωνάζει στον κύριο Gorsky: 'Πίπα; Θα σου κάνω πίπα μόνο όταν το κωλόπαιδο από δίπλα ανέβει στο φεγγάρι!»
* Η ιστορία αυτή ήρθε στην Οικονική μέσω του Σωτήρη Μαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου