ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ «20» ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ;




Ανοίγω το http://politicalreviewgr.blogspot.com/
που είναι ο ιστότοπος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» - του «Κόμματος του κ. Κουβέλη», κατά πως το ονομάτισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, για να το τιμωρήσουν για την αυθάδειά του…..Και βλέπω την αναδημοσίευση ενός κειμένου υπό τον τίτλο «20 Πανεπιστημιακοί : Γιατί δεν θα συμμετάσχουμε στην απεργία», δηλαδή την απεργία που έγινε στις 23 Φεβρουαρίου. Πηγή του κειμένου είναι Το Βήμα on line, 24.2. 2011 [ 14:50 ].

Δηλώνουν οι «20» :

«Στις 23 Φεβρουαρίου πλήθος συνδικάτων καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν για να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και να γυρίσουμε την παλιά καλή προ ΔΝΤ εποχή…..»


Οι «20» ξεκινούν από μια φτηνή ειρωνεία, που είναι έμμεσα και μια νύξη για την υποτιθέμενη απόσταση που τηρούσαν οι ίδιοι σε σχέση με την προμνημονιακή αθλιότητα. Θέλοντας δηλαδή να μας πουν ότι έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη, ότι την «παλιά καλή εποχή» αυτοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους.


Και συνεχίζουν :

«Η ΠΟΣΔΕΠ μας ζητά επίσης να κινητοποιηθούμε για την υπεράσπιση του (ήδη ελαττωμένου λόγω περικοπών) μισθού μας αλλά και για δίκαια ασφαλώς αιτήματα όπως ο διορισμός των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και την μη εφαρμογή του κανόνα 5:1 στα Πανεπιστήμια. Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την κινητοποίηση παρότι μας έχουν θίξει οικονομικά τα μέτρα, παρότι οι μισθοί μας είναι από τους μικρότερους στην Ευρώπη και παρότι τα αιτήματα της ΠΟΣΔΕΠ δεν μπορούν να θεωρηθούν συντεχνιακά.
Η απόφασή μας αυτή βασίζεται στην άποψή μας ότι την ώρα της κρίσης δεν μπορούμε να λέμε «η κρίση δεν αφορά εμένα, ας πληρώσουν οι άλλοι» ούτε μπορούμε να κρατάμε όμηρο την κοινωνία απαιτώντας να πληρώσουν τον μισθό μας οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πιέσουν κανέναν και που βρίσκονται στην χειρότερη θέση από όλους. Η απόφασή μας βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι από την κρίση θα βγούμε με περισσότερη και καλύτερη δουλειά, και όχι με συνεχείς και αδιέξοδες κινητοποιήσεις, με περισσότερη αλληλεγγύη και όχι με συντεχνιακούς εκβιασμούς για υπεράσπιση προνομίων ».

Εδώ οι «20» βάζουν απέναντι τους άνεργους και τους συνταξιούχους, δηλαδή ούτε τους τοκογλύφους, ούτε τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, ούτε το Δ Ράϊχ, τη κυβερνητική ψευτιά, τους εξοπλισμούς της συμφοράς και τις μίζες. Και αυτό τους αρκεί για να πλήξουν μια ευρύτερη αλληλεγγύη και έναν γενικότερο αγώνα, στον οποίο θα μπορούσαν να πάρουν μέρος διατηρώντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις και την ιδιαιτερότητά τους….

Συνεχίζουν οι «20» :

«Μετά από μακρά περίοδο σπουδών και μετά από δεκαετίες προσφοράς στην Παιδεία και την Έρευνα βλέπουμε ότι οι μισθοί μας είναι λιγότερο από το μισό του «πλαφόν» που ορίστηκε για τις ΔΕΚΟ και για το οποίο οι εκεί εργαζόμενοι απεργούν. Για λόγους αξιοπρέπειας δεν μπορούμε να απεργήσουμε την ίδια μέρα με αυτούς και με κοινά αιτήματα»

Λέω εγώ :
Και από πού κι ως που πρέπει να παίρνετε παραπάνω λεφτά από τον κάθε ένα, χωρίς να έχει προηγηθεί η συγκριτική αξιολόγηση και εκτίμηση της θέσης και λειτουργίας του με τη δική σας; Επί τέλους ποιοι νομίζετε ότι είστε;

Συνεχίζουν οι «20», σε μια ευθεία (αυτή τη φορά)επίδειξη ήθους :

«Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, η μη συμμετοχή μας στην απεργία δεν θα δεχθούμε να έχει θετικό για μας οικονομικό αντίκρισμα. Οι υπογράφοντες θα καταθέσουν το αντίτιμο της εργασίας τους για τις 23/2 υπέρ των συναδέλφων με σχέση εργασίας ΠΔ 407 που προσφέρουν διδακτικό έργο χωρίς να αμείβονται, αφού το υπουργείο άλλαξε τους κανόνες στη διάρκεια του έτους».

Και για να καταλήξουν σε μια αμπελοφιλοσοφική νότα, με στόχο πάλι την αυτοδικαίωσή τους :

«Φτιάξαμε μια κοινωνία όπου αντικαταστήσαμε το «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» με το «πάντων ανθρώπων μέτρον χρήμα». Σαν άνθρωποι και σαν δάσκαλοι δεν μπορούμε να το δεχτούμε».

Σε αυτή τη κοινωνία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με ευαισθησίες και πόνο για την παρακμή της εποχής του Μνημονίου, διατηρώντας τις πολιτικές και άλλες ιδιαιτερότητές τους, βγήκαν στους δρόμους στις 23.2.2011 και διαδήλωσαν και συντονίστηκαν πάνω στην αγωνία και την αγανάκτηση, που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Για «20» θα μιλάμε τώρα
;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου