ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η ΠΕΔΔΥκή ασθένεια του ΥΠΕΚΑ


Π.Ε.Δ.Δ.Υ είναι η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, ΥΠΕΚΑ είναι το Υπουργείο Περιβάλλλοντος. Η πρώτη ψάχνει να βρει το δεύτερο και δεν το βρίσκει, η δε υπόθεση θυμίζει - σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα - την περίπτωση της Μαργαρίτας Καραβασίλη, πρώην Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος : Που έψαχνε τον Υπουργό κ. Γ.Σουφλιά (τότε προϊστάμενό της…) και δεν τον έβρισκε με τίποτε….

Όλα αυτά θα μπορούσαν να φανούν σε ορισμένους σαν μια κόντρα δημοσιοϋπαλληλικών προδιαγραφών, όμως δεν είναι. Οι δασολόγοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μπει στην μπούκα του κανονιού από αμνημονεύτων χρόνων, έχουν θεωρηθεί μαύρα πρόβατα της Διοίκησης και έχουν υποστεί αφαιμάξεις αρμοδιοτήτων – όπως εκείνη του συντονισμού της πυρόσβεσης και της ανάθεσής της στην Πυροσβεστική(το 1999, αν δεν κάνω λάθος….).

Προ καιρού είχαμε ασχοληθεί με την απουσία της κυρίας Μπιρμπίλη από την παρουσίαση του βιβλίου «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2009», παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί ομιλία της στην εκδήλωση και παρά το ότι η απουσία αυτή θα μπορούσε να «μπαλωθεί» με την αποστολή ενός σημειώματος…(Δεξιά στήλη, «Πλήν Μπιρμπίλη»).Όμως σήμερα η απουσία της από μια οφειλόμενη συνάντηση τέτοιου χαρακτήρα , είναι εξωφρενική. Ο υποφαινόμενος, όντας πλέον μεγάλο παιδί, έχει ζήσει τις περιπτώσεις ατόμων που τυχαία «ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ»(δηλαδή ούτε καν «αναρριχήθηκαν»….) σε διάφορες κορυφές της δημόσιας ζωής (π.χ. βουλευτικό αξίωμα) και στην συνέχεια πίστεψαν ότι η παραμονή τους στην κορυφή είναι προϊόν του DNA που κουβαλούσαν…
Μήπως η κ. Μπιρμπίλη έχει προσβληθεί από αυτή την «ασθένεια των υψών»; Η συνέχεια θα δείξει…. Να τι της γράφουν οι Δασολόγοι Δημόσιοι Υπάλληλοι…..

"Σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε με το γραφείο σας, για την πραγματοποίηση συνάντησης με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ) και μετά την προτροπή να συναντήσουμε τον αρμόδιο Υφυπουργό, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής.
Από την ημέρα της αναλήψεως των καθηκόντων σας και παρά το νευραλγικό χαρακτήρα του τομέα και τη μεταφορά του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο νεοσύστατο Υπουργείο ΠΕΚΑ, δεν κατέστη εφικτή ούτε καν η εθιμοτυπική συνάντηση μας μαζί σας, παρά το ότι επανειλημμένα σας το ζητήσαμε και παρά τα προβλήματα που συναντούσε (και συναντά) η εν λόγω μεταφορά.
Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ένωση μας εκπροσωπεί τους Δασολόγους Δημοσίους Υπαλλήλους που εργάζονται στο δημόσιο (Υπουργεία, Περιφέρειες, Ο.Τ.Α και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) και είναι από τα ελάχιστα σωματεία που έχει συνδέσει τη συνδικαλιστική του παρουσία και δράση κυρίως με θεσμικά αιτήματα, που αφορούν στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και της δημόσιας περιουσίας.
Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που σας οδήγησαν να εξαιρέσετε από το διάλογο την Ένωση μας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό το χρονικό διάστημα προηγήθηκε η έκδοση δυο Προεδρικών Διαταγμάτων (για τη μεταφορά του Τομέα στο ΥΠΕΚΑ) και δυο νομοσχεδίων (για τους δασικούς χάρτες και το πράσινο Ταμείο), στα οποία ίσως οι παρεμβάσεις μας να ήταν χρήσιμες και να βοηθούσαν στην πληρέστερη διατύπωσή τους αλλά και την εν γένει λειτουργία και την εξυπηρέτηση του Τομέα .
Εν όψει των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας –δασολόγοι της πράξης - επανερχόμαστε και σας ζηταμε να πραγματοποιηθεί αμεσα κατά το δυνατόν συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης μας για να συζητήσουμε τα θεματα που εκφεύγουν από την αρμοδιότητα του κ. Υφυπουργού και εμπίπτουν στις δικές σας αρμοδιότητες…."

Από την επιστολή της ΠΕΔΔΥ [που υπογράφουν οι Νίκος Μπόκαρης (Πρόεδρος) και Γιάννης Γρίβας (Γραμματέας)] κρατάω αυτό το «Δασολόγοι της πράξης»…Προσθέτω κι εγώ τη συνηγορία μου στον συγκεκριμένο αυτοπροσδιορισμό, έχοντας μια μακρόχρονη σχέση με το χώρο, τουλάχιστον από την εποχή του Οικονόμου...

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι της Γκιώνας και τραβήχθηκε από τον Ν. Κανελόπουλο, credit Kanelopoulos, με άλλα λόγια - για να μη μας περάσουν για βλάχους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου