ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΙΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ



Το τρίτο τεύχος του περιοδικού ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ κυκλοφορεί με δοκίμια, αρθρογραφία και ειδήσεις , ειδικώς επιλεγμένες για τους διαθέτοντες υψηλή (φέρουσα) αναγνωστική ικανότητα...


Ο βασικός κορμός του εντύπου αποτελείται από δοκίμια όπως η «Τέχνη στην εποχή της κλιματικής απορρύθμισης» (Δ.Κούνδουρος), η «Οικολογική παιδαγωγική με βάση την αρχαία ελληνική μυθολογία»(Μ.Βαϊνά), η κριτική του «Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής (2 κείμενα των Γ.Σκλαβούνου και Ε.Πορτάλιου), το «Περί αισθητικής» του Μ.Βιδάλη, οι «Γεώτοποι ως αρχεία της γης» (Ε.Θεοδοσίου), το «Νέο Μουσείο της Ακρόπολης»(Γ.Σχίζας), η κινητή τηλεφωνία (Μ.Μιχελής).


Η αρθρογραφία και ειδησεογραφία περιλαμβάνει κείμενα με διαχρονικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν οι αναφορές στο διατροφικό πρόβλημα, στα χωροκτητικά ξενικά είδη, στη διάσωση του ιστορικού κέντρου, στην επιθετική οδήγηση και στην υποχρέωση των «βιαστικών» να γίνονται εν ζωή δωρητές οργάνων (!), στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο Ρέθυμνο, στους αυτοκινητόδρομους της Αττικής, στις ανεμογεννήτριες επί Υμηττώ(«για διδακτικούς λόγους», κατά πως λέει γνωστός «αεριτζής»....), στους «καλύτερους φίλους του ανθρώπου» , στις τίγρεις που φωτογραφίζονται με τουρίστες(!). Η Νέτα Γαζίλα στιχουργεί για τη καιγόμενη Πεντέλη και η Λουκία Ρικάκη υπενθυμίζει μια φράση του Μαρκ Σαγκάλ(1887-1985) : «Το να αγνοεί κανείς τη φύση είναι μια συνήθεια βαθιά ριζωμένη στην εποχή μας»


Το τεύχος φιλοξενεί κείμενα – παρεμβάσεις των Κ.Αρσένη, Γ.Σακιώτη, Μ.Στρατάκη, Σ.Κουβέλη, Γ.Κλαδούχου,Β.Τακτικού, Μ.Καδόγλου, Ν.Χαρδαλιά, Σ.Κόλλια, Σ.Σγούρου,Λ.Ντιλσιζιάν, Φ.Κουβέλη, Θ.Μπινιάρη,Ν. Αλιφέρη, Σ.Σταμέλλου, Ε.Αμανατίδου, Θ.Αναπολιτάνου, Π.Κοροβέση, Π.Τότσικα.Επίσης φιλοξενούνται κείμενα συλλογικοτήτων : Ευώνυμος Βιβλιοθήκη, ΠΟΦΥΖΩ, ΔΗΩ,Ελληνική Εταιρεία, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας, ΚΕΠΑ, Ορνιθολογική Εταιρεία, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΠΕΔΔΥ,ΚΕΑΝ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Αναγέννηση,Ο.Π. Κοζάνης, Ευρωπαίοι Οικονομολόγοι για μια Εναλλακτική Πολιτική, ΣΔΜΕ, Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου