ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΕΡΡΑΣ


Ο  κύριος Μιλτιάδης Βέρρας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Αχαϊας,  δηλώνει ότι αποσυνδέεται από το τωρινό ΠΑΣΟΚ κι ότι ύστερα από την «απαγόρευση» των φίλων και συνεργατών του, δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές……

«Ανέμενα ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα προχωρούσε σε ουσιαστικό επανακαθορισμό της σχέσης του κινήματος με την κοινωνία» -  δηλώνει ο ΜΒ.

«Ανέμενα  πρώτα απ’ όλα την ολική ρήξη με το παραμορφωμένο ΠΑΣΟΚ της τελευταίας 3ετίας. Ανέμενα, πέραν της συγγνώμης για τα σημερινά δεινά του λαού, γενναία αυτοκριτική που θα αποκτούσε πειστικό χαρακτήρα, μόνο αν το ΠΑΣΟΚ επανερχόταν με καθαρές θέσεις στην πατριωτική κοίτη, υπερασπιζόμενο και αγωνιζόμενο για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.
Μίλησα με πολυάριθμους φίλους μου. Είναι αυτοί, με τους οποίους πριν 15 ημέρες, σπεύσαμε στην εσωκομματική κάλπη για να καταθέσουμε τις μικρές μας δυνάμεις προκειμένου ο Ευάγγελος Βενιζέλος να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…. Δυστυχώς, γρήγορα διαψευσθήκαμε. Σήμερα υλοποιώ τη βούλησή τους, αποστασιοποιούμαι από το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και παραμένω πιστός στο ΠΑΣΟΚ της Ελλάδας»


Είναι περίεργο πως ο κ. Βέρρας χρειάστηκε τόσο χρόνο,  από την αφετηρία των μνημονίων μέχρι την «εκλογή» Βενιζέλου στην προεδρία, για να κατανοήσει τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ  από τις αφετηριακές θέσεις της 3ης Σεπτέμβρη. Όμως η αποστασιοποίησή του σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες είναι πολύτιμη, εν όψει του λυσσώδους αγώνα της μνημονιακής μαφίας για τη λαϊκή επικύρωση των εγκληματικών πεπραγμένων της. Γι αυτό θα ήταν καλό να  αφήσουμε κατά μέρος τους όποιους  διατεθειμένους   να διυλίζουν την στάση του Bέρρα και να καταπίνουν την κάμηλο της καταστροφής - που θα συνεπιφέρει  έστω και  μια μέτρια αποτυχία των δωσίλογων στις επερχόμενες εκλογές...

Σε  αυτούς που   θέλουν σώνει και καλά αντίπαλους και που είναι έτοιμοι να τους επινοήσουν ακόμη κι αν δεν υπάρχουν, θα θυμίσω το Ρίτσο  στα στερνά και ώριμά του χρόνια, όταν στιχουργούσε  περίπου :  «εμείς δε τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αλλά για να ενωθούμε».

Με τις μεγαλοστομίες και τους υπερθετικούς, στο κοντινό και μακρινό παρελθόν, έχουμε ελαφρώς αποδυναμώσει όρους όπως  ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ,    ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ  κλπ. Όμως τώρα και μόνο τώρα, οι λέξεις  αυτές έχουν αποκτήσει το ουσιαστικό  νοήμά τους. Τώρα που και η κυρία Μέρκελ ανέλαβε προσωπικά την διαφήμιση της μαύρης συμμαχίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τώρα μπορούμε  να εκφέρουμε ανεπιφύλακτα  τους στίχους του Αναγνωστάκη : «Σαν πρόκες να καρφώνονται οι λέξεις»…..

Λέω να τιμήσουμε  και να αξιοποιήσουμε  την οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση  συμβολή,  στη μεγάλη και αποφασιστική νίκη . Αυτήν που έχει άμεση ανάγκη ο δικός μας λαός, κι από κοντά όλοι  οι λαοί της Ευρώπης…