ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΦΙΛΟΔΙΖΩΝΙΚΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ


 

 ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ...2021! ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΔΔΟ, ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ....

της Σοφίας Παπανικολάου

Με αφορμή τα 50 χρόνια της άθλιας τουρκικής κατοχής διοργανώνονται τις τελευταίες μέρες σε Κύπρο και Ελλάδα διάφορες εκδηλώσεις. Ο αυτονόητος, βαθύτερος σκοπός όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι να διατρανώσουν τόσο οι συντελεστές όσο και οι παρευρισκόμενοι την Αντίθεση - Αντίστασή τους στην άθλια και προδοτική ΔΔΟ που οδηγεί αναπόφευκτα στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου μας. 

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια τέτοιου είδους εκδήλωση στην Κύπρο και μεταξύ των βασικών συντελεστών της ήταν φιλοδιζωνικοί..."δημοσιογράφοι" και δήθεν πατριώτες, που από το...2021 μας είχαν φλομώσει με την φιλοδιζωνική προπαγάνδα τους υπέρ του Χριστοδουλίδη και της άθλιας ΔΔΟ!

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ένας 24χρονος «γιου-τιούπερ» εξευτέλισε το σαθρό- διεφθαρμένο κομματικοπολιτικό σύστημα της Κύπρου

 

του Σάββα Ιακωβίδη

Ο Φειδίας έδωσε στα κόμματα μια γερή γροθιά στο στομάχι και μια εξίσου δυνατή κλοτσιά στα πισινά. Και τότε… ξύπνησαν! Από την Κυριακή δεν σταμάτησαν να ασχολούνται και να προσπαθούν να αναλύσουν το «φαινόμενο Φειδίας». Διαβεβαίωσαν ότι πήραν το μήνυμα. Αμφιβάλλουμε. Επενδύουν, προφανώς, στην προσδοκία ότι ο 24χρονος «γιου-τιούπερ» θα είναι ένας διάττων αστέρας, θα ξεφουσκώσει, θα γίνει μέρος του σαθρού πολιτικού-κομματικού κατεστημένου και θα εξαφανιστεί. Κι αν συμβεί το αντίθετο;

Ακόμα και οι καλύτερα διατηρημένοι μύθοι καταρρέουν σε ένα απλό φύσημα του ανέμου. Πόσω μάλλον όταν επελαύνει τυφώνας. Στις ευρωεκλογές της περ. Κυριακής, 9/6/2024, στην Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώθηκε ένας μεγάλος πολιτικός σεισμός. Ένας 24χρονος «γιου-τιούπερ», ο Φειδίας Παναγιώτου, που εμφανίστηκε από το πουθενά, χωρίς πολιτική ατζέντα, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις σε κανένα σοβαρό ζήτημα, εξευτέλισε το κυπριακό πολιτικό και κομματικό κατεστημένο. Ο Φειδίας επέλασε στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου και ταρακούνησε συθέμελα παραδοσιακά κόμματα με ιστορία δεκαετιών. Η ξύλινη, μονότονη και πληκτική γλώσσα τους ήταν ακατανόητη, ακατάληπτη και αχώνευτη από μια κοινωνία που, εμφανώς, άλλαξε, τα προσπέρασε και αναζητούσε τρόπο για να τα τιμωρήσει. Ο 24χρονος Φειδίας ήταν μια απρόσμενη διέξοδος. Μένει να φανεί αν θα είναι και η λύση.

Ποιος είναι αυτός ο χαρούμενος νεαρός; Τέλειωσε το Λύκειο, κατατάχθηκε στις Ο.Υ.Κ. και μετά, με ένα σακίδιο στον ώμο, πολύ θράσος και κάμποσο τσαμπουκά, ταξίδεψε στον κόσμο. Κάποιος φίλος τον μύησε στη σημασία και στην αξία και τον εκπαίδευσε στη σημαντικότητα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ως του πιο αποτελεσματικού οργάνου για την αποστολή μηνυμάτων και προβολής. Αποτέλεσμα: Ο Φειδίας Παναγιώτου, με τις τρέλες του, τα βιντεάκια του, τον χαβαλέ του, έχει σχεδόν τρία εκατομμύρια ακολούθους διεθνώς, που παρακολουθούν τις αναρτήσεις του στα ΜΚΔ.

Αυτά τα Μέσα ήταν το εργαλείο που εξευτέλισε και κατερείπωσε τα παραδοσιακά κυπριακά κόμματα. Ο 24χρονος «γιου-τιούπερ» συγκέντρωσε πάνω από 71.000 ψήφους και κατετάγη πρώτος μεταξύ των έξι ευρωβουλευτών, που θα εκπροσωπούν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Τζάκ Στρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ βίος και πολιτεία

 


Print Friendly, PDF & Email

16/7/2024

Γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Να θυμίσουμε ποια είναι τα δύο αυτά πρόσωπα,  Τζάκ Στρο και Αλεξάντερ Ντάουνερ, τα οποία πρόσφατα …επανήλθαν  συντονισμένα, να μας «λύσουν» το Κυπριακό. Και τα οποία  υπηρέτησαν και υπηρετούν  αρκετά καλά τα τουρκικά συμφέροντα.  Όσο αυτοί επανέρχονται τόσο και εμείς θα υπενθυμίζουμε το βίο και πολιτεία τους. 

Επανέρχομαι λοιπόν μετά το σύντομο παραπολιτικό μου  σχόλιο στην ιστοσελίδα της «Σημερινής» 5/6/24 «Τζακ Στρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, τους έβγαλαν σεργιάνι!!!»

https://simerini.sigmalive.com/article/2024/6/5/tzak-stro-alexanter-ntaouner-tous-ebgalan-sergiani/ 

Lord Jack Straw – Βρετανός Σοσιαλιστής ΥΠΕΞ 2001    2006

Ο τιμηθείς για τις υπηρεσίες του από το τουρκικό κράτος και το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα,  Βρετανός Σοσιαλιστής Υπουργός των Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (Φόρειν Όφις) επί «Σχεδίου Ανάν» (βλέπε Σερ Ντέιβιντ Χάνει/Φόρειν ΄Οφις) Τζάκ Στρο,   μετέπειτα Λόρδος Στρο, δήλωσε τα εξής σε συγκέντρωση σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων το Φεβρουάριο 2006. Έγραψε η τουρκική εφημερίδα στο Λονδίνο «Λόντρα Γκαζέτ» 22 Φεβρουαρίου 2006:

«Αν με ρωτούσατε ποιος είναι ο μεγαλύτερός μου εκνευρισμός (μετά την αποχώρησή μου από το Φόρεϊν Όφις) είναι ότι στις 26 Απριλίου 2004, ενόψει της απόφασης υπέρ του σχεδίου επανένωσης της Κύπρου στον Βορρά και την απόρριψή του από τον Νότο, αποφασίσαμε ομόφωνα να πάρουμε τα μέτρα εκείνα που να τερματίζουν την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Και παρ’ όλες τις συνεχείς αποφασιστικές προσπάθειες του Πρωθυπουργού …ο τερματισμός της απομόνωσης δεν έγινε κατορθωτός… Η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει τον εκνευρισμό των Τουρκοκυπρίων».

Και επανέλαβε την υπόσχεσή του ότι θα έκαναν ό,τι μπορούσαν, για να κάνουν σίγουρο ότι οι υποσχέσεις θα κρατηθούν κατά γράμμα αλλά και σε πνεύμα.

Δύο μέρες, λοιπόν, μετά το δημοψήφισμα στην Κύπρο της 24ης Απριλίου 2004, έγινε σύσκεψη ομολόγησε ο Στρο στο Φόρεϊν Όφις και αποφάσισαν εκδικητικά να προωθήσουν το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα μέσω της Ε.Ε δηλαδή την αναγνώριση!

Αλλά πρέπει να πάμε πίσω και στις 2 Ιουλίου 2004. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά το ΟΧΙ μας (24.4.2004 απορρίπτοντας το «Σχέδιο (τους) Ανάν»). Να δούμε τι έγραψε η ηλεκτρονική «Independent» με τίτλο « Ο Στρο υπόσχεται να βοηθήσει να τερματιστεί η απομόνωση της Βόρειας Κύπρου».  Ο Στρο,  ως Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, συναντήθηκε με τον λεγόμενο τότε πρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του είπε έγραψε η εφημερίδα:  «Διαβεβαιώνω τους Τουρκοκυπρίους της Βρετανίας για τη δέσμευσή μου να βοηθήσω να υλοποιηθεί η ευρωπαϊκή πολιτική για τερματισμό της οικονομικής απομόνωσης, και να φέρουμε τους Τουρκοκυπρίους πιο κοντά στην ΕΕ, για να απολαμβάνουν όλοι οι Κύπριοι τα οφέλη της ευρωπαϊκής συμμετοχής σε ειρήνη και ευημερία». Δηλαδή ενόσω υπηρετούσε ως ΥΠΕΞ της «εγγυήτριας» Βρετανίας…

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Πρόεδρε Νίκο Χριστοδουλίδη, Κλείστε τα οδοφράγματα 20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου

 

  

Print Friendly, PDF & Email

9/6/2024

γράφει η Φανούλα Αργυρού

Ανοικτή επιστολή 

Πρόεδρε Νίκο Χριστοδουλίδη,

Κλείστε τα οδοφράγματα 20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου  

«Ο κατευναστής είναι αυτός που τρέφει έναν κροκόδειλο, ελπίζοντας ότι θα τον φάει τελευταίο», Winston Churchill

Φθάσαμε τελικά με την εμμονή όλων σας,  των «τυφλωμένων» οπαδών της βρετανο-τουρκικής διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας,  τσιμεντωμένοι στην  ρατσιστική δικοινοτική , διζωνική ομοσπονδία, και από εκεί που μείνατε στο Κράν Μοντανά, στα 50χρονα των δύο τουρκικών εισβολών και συνεχιζόμενης κατοχής της μισής μας πατρίδας.

Να ικετεύετε τον θύτη να καθίσει να συνομιλήσει μαζί σας με την ψευδαίσθηση ότι θα βρείτε… λύση στην συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας. 

Είναι και αυτή μια ντροπή Πρόεδρε Χριστοδουλίδη εκ μέρους σας.  Για πολλές «ντροπές» διαβάζουμε τελευταία στον Τύπο… 

Το  να ροκανίζετε το χρόνο με ψευδαισθήσεις όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μόνη «λύση» για τους κατακτητές και τα τσιράκια του στα κατεχόμενα, και τους ξένους συμμάχους των,  είναι η αναγνώριση, είναι ντροπή. Πώς να το κάνουμε.

 

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Πρωθυπουργός Rishi Sunak: «Ημέρα Ντροπής για το βρετανικό κράτος». Τα ματωμένα χέρια των Harold Wilson/James Callaghan

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2/6/2024

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

O Εντιμότατος πρώην δικαστής, Sir Brian Langstaff, ο οποίος διορίστηκε προεδρεύων της έρευνας για το μολυσμένο αίμα στις 8 Φεβρουαρίου 2018. 

«Βόμβα μεγατόνων συγκλονίζει τη Βρετανία μετά το καταπελτικό Πόρισμα πενταετούς Έρευνας που παρουσίασε ο Sir Brian Langstaff  και που αφορούσε στη συγκάλυψη ενός ιατρικού σκανδάλου μετάγγισης μολυσμένου αίματος σε ασθενείς, που συνέβη από τη δεκαετία του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 3.000 ατόμων και 27 άλλων χιλιάδων να υποφέρουν μέχρι σήμερα. 

Ένα πόρισμα-κόλαφος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) και το πολιτικό σύστημα στη Βρετανία – «αλαζονεία γιατρών, απληστία φαρμακευτικών εταιρειών και ολιγωρία πολιτικών».

Επί είκοσι χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι που έπασχαν από αιμορροφιλία ή υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, μολύνθηκαν από τους ιούς της ηπατίτιδας C και του HIV, από το αίμα που τους μεταγγίστηκε. Οι ασθενείς ανέπτυξαν κίρρωση και θανατηφόρους καρκίνους ύπατος.

ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 

Λόγω έλλειψης αίματος, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, το NHS, στράφηκε σε Αμερικανούς προμηθευτές, οι οποίοι πλήρωναν τους αιμοδότες – μεταξύ αυτών ήταν κρατούμενοι σε φυλακές και μέλη άλλων ομάδων υψηλού κινδύνου (ναρκομανείς). Η Έκθεση για τη «χειρότερη ιατρική καταστροφή» στην ιστορία του NHS καταγράφει μια μακρά λίστα αστοχιών των Αρχών. Το NHS δεν ενημέρωσε παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά τους ασθενείς που μολύνθηκαν, κάποιες φορές έπειτα από χρόνια.

Κρατική Συνωμοσία 

Παράλληλα, οι Αρχές δεν απέσυραν τα προϊόντα αίματος, όταν εκφράστηκαν αμφιβολίες για την ποιότητά τους… ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Στο Πόρισμα υπογραμμίζεται πώς «η αλήθεια έχει κρυφτεί εδώ και δεκαετίες» και υπήρχαν στοιχεία για έγγραφα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, πρώην Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που «σημαδεύτηκαν» για να καταστραφούν το 1993.

«

Μας πάνε σε πολύ μεγάλο πόλεμο μετά τις εκλογές. Μπλέκουν και την Ελλάδα

 



Μπάιντεν, Σολτς, Μακρόν, Στόλτενμπεργκ, φον ντερ Λάιεν (και ο Μητσοτάκης από πίσω), ίσως η πιο παρακμιακή κουστωδία «ηγετών» της Δύσης στην ιστορία της.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
3 Ιουνίου 2024

Ο Ναπολέων εξεστράτευσε στη Ρωσία και συνετρίβη. Οι δυτικοί (και η αγγλόπληκτη Ελλάδα του Βενιζέλου) επενέβησαν μαζικά στη Ρωσία εναντίον των Μπολσεβίκων (1918-21), ξευτελίστηκαν και είδαν τα ίδια τα στρατεύματά τους να επαναστατούν. Η Γερμανία του Χίτλερ επιτέθηκε στη Ρωσία και συνετρίβη. Τη δόξα αυτών ζήλεψαν κατά τα φαινόμενα οι Μπάιντεν, Σολτς, Μακρόν, Στόλτενμπεργκ, φον ντερ Λάιεν (και ο δικός μας ο Μητσοτάκης από πίσω), ίσως η πιο παρακμιακή κουστωδία «ηγετών» της Δύσης στην ιστορία της. Μόνο που τώρα υπάρχουν πυρηνικά όπλα και ένα σωρό άλλα τεχνολογικά μέσα που δεν υπήρχαν πριν το 1945.

Γι’ αυτό η καινούρια εκστρατεία κινδυνεύει να εξελιχθεί όχι απλά σε Βατερλώ της Δύσης, αλλά σε Βατερλώ της ανθρωπότητας, εφόσον δεν κινητοποιηθεί μαζικά και δυναμικά για να αποτρέψει την καταστροφή της. Εξηγήσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας για ποιο λόγο οι τελευταίες αποφάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ αυξάνουν δραματικά την πιθανότητα παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου γιατί, όπως εξηγήσαμε, ανατρέπουν τις πιο βασικές αρχές της «πυρηνικής σταθερότητας» που εγκαθίδρυσαν στο παρελθόν ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.

Αυτό δεν το λέμε εμείς. Ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το λέει, ο Τζο Μπάιντεν. Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία αρνήθηκε να παράσχει όπλα μακρού βεληνεκούς στην Ουκρανία, ικανά να πλήξουν βαθιά το ρωσικό έδαφος, με το επιχείρημα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε μεν την Ουκρανία, όχι όμως και να προκαλέσουμε τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να προκαλέσουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν διαρκώς παρόν στις συσκέψεις του Λευκού Οίκου για την πολιτική στην Ουκρανία έως ότου ο Πρόεδρος παρεδόθη στο «κόμμα του Πολέμου» εντός της συλλογικής Δύσης και της αμερικανικής κυβέρνησης. Επομένως ο Μπάιντεν ή δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει, κάτι πολύ επικίνδυνο αν οι αποφάσεις αφορούν την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας, ή ξέρει τι λέει και, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, επιλέγει να αναλάβει το ρίσκο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή της καταστροφής της ανθρωπότητας.

Καταλαβαίνω ότι είναι κάπως δύσκολο στον αναγνώστη να πάρει κυριολεκτικά αυτά που γράφω. Παρακολουθώντας κάπως συστηματικά για πολλά χρόνια τα ζητήματα ελέγχου των πυρηνικών εξοπλισμών και των σχέσεων Ανατολής-Δύσης, έχω υπογραμμίσει στην αρθρογραφία μου την πορεία που μας οδήγησε σταδιακά στο σημείο που βρισκόμαστε, περιλαμβανομένων και των κινδύνων από την εγκατάσταση νέων αμερικανικών βάσεων, ιδίως στην Αλεξανδρούπολη, όπου ακόμα και η έκρηξη ενός «μικρού» τακτικού πυρηνικού μπορεί να οδηγήσει σε ραδιενεργό καταστροφή μεγάλο τμήμα της Ελλάδας, λόγω ιδίως των βορειοανατολικών ανέμων που φυσάνε τον περισσότερο καιρό στο Αιγαίο. Δεν μου απήντησε κανείς με επιχειρήματα, με αντιμετώπισαν όμως πάρα πολύ με σκεπτικισμό και επικρίσεις για κάποιου είδους καταστροφολογία. Δεν χαίρομαι γιατί επιβεβαιώθηκα και εξακολουθώ να προσεύχομαι να μην επιβεβαιωθώ περισσότερο.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Γιατί οι πολίτες απαξιώνουν κόμματα-πολιτικούς στην «αναξιοκρατική Δημοκρατία» της Κύπρου…

 

του Σάββα Ιακωβίδη

Ο μεγάλος Γερμανός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, Μπέρντολντ Μπρεχτ, σε ένα ποίημά του (1936), έγραψε προφητικά – και για την Κύπρο: «Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι/ είσαστε χαμένοι./ Φίλος σας είναι η αλλαγή/ η αντίφαση είναι σύμμαχός σας./ Από το Τίποτα/ πρέπει κ ά τ ι να κάνετε, μα οι δυνατοί/ πρέπει να γίνουνε τ ί π ο τ α./ Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το και πάρτε/ αυτό που σας αρνιούνται»

Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο: «Η νίκη σαν παρηγοριά», του γνωστού Έλληνα συγγραφέα και φιλόσοφου, Στέλιου Ράμφου. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Θανάση Λάλα (Portrait Documentaries, τ. 2, Απρίλιος 2012), αναφέρθηκε στην αποστασία του 1964. Επισήμανε πως σημάδεψε ανεξίτηλα την Ελλάδα επειδή, υπογράμμισε, «περάσαμε σε μιαν αναξιοκρατική δημοκρατία. Και από την στιγμή που περάσαμε στην αναξιοκρατική δημοκρατία, η δικτατορία πρώτα και ο λαϊκισμός μετά, απείχαν μόλις λίγα βήματα». Τα γράφουμε αυτά με αφορμή τις ευρωεκλογές και τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024. Έχουν μεγάλη σημασία επειδή, μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, η Κύπρος που γνωρίζαμε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα θλιβερά, καταστροφικά βιώνουμε και παρακολουθούμε σήμερα.

Η τουρκική εισβολή συνέτριψε, εκτός πολλών άλλων, τον ιστό της κυπριακής κοινωνίας. Συνέθλιψε το αξιακό μας σύστημα. Κατερείπωσε όσα πιστεύαμε για την ικανότητα, τη σοβαρότητα, την ποιότητα, την αξιοπιστία, την προβλεπτικότητα, το ήθος, της ηγεσίας μας. Στη συνέχεια, η γρήγορη, ανεξέλεγκτη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη προκάλεσαν νέα δεινά διά του χρήματος και της διαφθοράς. Ο πατριωτισμός καταρρακώθηκε από την προδοσία.