Εισαγωγικό σχόλιο : Μια φορά κι έναν καιρό, αρχές της δεκαετίας του 90, η ΕΕ συζητούσε σοβαρά για το δίλημμα "Διεύρυνση ή εμβάθυνση". Η πρόκριση της διεύρυνσης στη συνέχεια, δεν οδήγησε σε μια πολιτική ελευθεριότητας και διεύρυνσης δικαιωμάτων αλλά στη δημιουργία ενός λάκκου των λεόντων και μιας νέας φαγώσιμης ύλης για τους ισχυρούς. Εννοείται ότι η Τουρκία δεν είναι η τελευταία περίπτωση : Η Τουρκία θέλει να είναι εντός-εκτός- και επί τα ευρωπαϊκά μέρη, υπηρετώντας έτσι τον μεγαλοϊδεατισμό της...ΓΣχ.
Τερματισμό των συνομιλιών με την Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι θα ανοίξει στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες μια τέτοια συζήτηση λόγω των σοβαρών ελλείψεων της χώρας στη δημοκρατία και την οικονομία.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την καταστολή που έχει επιβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο μήνα σε όσους υποψιάζεται ότι διαφωνούν μαζί του, αναγνωρίζοντας ότι η ιδέα του να επαναφέρει την θανατική καταδίκη στη Τουρκία αποτελεί «κόκκινη γραμμή» που εμποδίζει τη χώρα να γίνει μέλος της ΕΕ.
Ο Κερν ανέβασε τους τόνους της κριτικής του σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αυστριακό σταθμό ORF. «Θα ήταν σοφό να πούμε τώρα ότι πατάμε το κουμπί 'Reset'» (επανεκκίνησης), είπε, χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες ένταξης «διπλωματική μυθοπλασία».
«Ξέρουμε ότι το επίπεδο δημοκρατίας είναι εμφανώς ανεπαρκές για να δικαιολογήσει την ένταξη (της Τουρκίας).... Το θέμα των οικονομικών είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικό γιατί η τουρκική οικονομία απέχει υπερβολικά από τη μέση ευρωπαϊκή», πρόσθεσε ο Κρίστιαν Κέρν.
Όταν ερωτήθηκε αν η Αυστρία θα καταθέσει πρόταση να σταματήσουν οι συνομιλίες ένταξης στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου, ο Κερν είπε ότι η Αυστρία «θα ξεκινήσει συζήτηση για αυτό. Θα ζητήσουμε μια εναλλακτική ιδέα».
Καλό όμως είναι ο Αυστριακός καγκελάριος να τα πεί και στην Άνγκελα Μέρκελ αυτά που στήριξε τον Ρ.Τ. Ερντογάν και τον βοήθησε να αποθρασυνθεί και να συμπεριφέρεται ως Σουλτάνος στην περιοχή προκαλώντας στο Αιγαίο και θεωρώντας πώς μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ με το άνοιγμα μάλιστα και συγκεκριμένων κεφαλαίων που βρίσκονται "παγωμένα" εδώ και χρόνια εξαιτίας της πολιτικής στην Τουρκία η οποία δεν συνάδει με το ευρωπαικό όραμα.
ΠΗΓΗ : KSIPNISTERE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου