Όσα και να ξέρει κανείς, υπάρχουν περισσότερα για να μάθει. Κι εγώ λοιπόν δεν ήξερα ότι υπάρχει ένας ιστότοπος στο διαδίκτυο που ακούει στο όνομα Ιδιαζόντως και κάνει αναρτήσεις του τύπου : «Πάρτε τ’ @ρχίδι@ μου τα δυό»… Οπότε μπήκα στην περιέργεια κι αποφάσισα να δω τι γίνεται - μήπως είναι κανένας (εν ζωή…) δωρητής ή πωλητής οργάνων ! Εκεί λοιπόν, μετά από μικρή περιήγηση, συνάντησα ένα μήνυμα για τον Πάντσι….Τι είναι ο Πάντσι; Είναι Θεσσαλονικιός σκυλάκος, από την Περαία, που φέρεται απαχθείς από τον Αύγουστο του 2009. Ιδιοκτήτριά του ήταν η κ. Βένια Γεωρκάντζη (6947 890 433) και από ό,τι δείχνει ο «ιδιαζόντως» τολμηρός ιστότοπος, εξακολουθεί να τον αναζητά...
Για τον Πάντσι είχα κάνει κι εγώ ανάρτηση στη δεξιά στήλη της ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ, ύστερα από έκκληση της ARGOS WELFARE SOCIETY.Έλεγα κι εγώ τότε, σε ένα χρόνο που πλέον μου φαίνεται απίστευτα μακρινός , ότι τα σκυλιά είναι παιδιά εφ’ όρου ζωής…Σήμερα , βλέποντας μάλλον νηφαλιότερα τα πράγματα, ανακαλώ ένα (πεζο)ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου, «Τα σκυλιά», όπου ο μεγάλος ποιητής που τυχαίνει να είναι και συντοπίτης(!) της Πάντσι, έγραφε για μια άλλη κατηγορία, μη απαχθέντων αλλά οπωσδήποτε «κακορίζικων» σκυλιών - που ήταν «ράτσας» και για κάποιους λόγους χάθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους : «….με το λουρί ακόμη στο λαιμό και με την απορία στα μάτια, τρέχουν κι αυτά μαζί με τ’ άλλα κοπρόσκυλα, έχοντας μάθει την απόγνωση και τις κακές συνήθειες του δρόμου»….
Οι ευαισθησίες είναι καλό να υπάρχουν, όμως καλό είναι και το να οδηγούν σε κοινωνικές θεσμίσεις. Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αναφέρεται «Στα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», φαίνεται πως βελτιώνει την κατάσταση. Επ’ αυτού σημειώνουν οι «Οικολόγοι Πράσινοι» : « Η αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων στη χώρα μας έχει κατά καιρούς προβληματίσει τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και πολυάριθμους πολίτες. Οι μέχρι τώρα ισχύουσες διατάξεις για την προστασία των ζώων συντροφιάς δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν ή να μετριάσουν τον υπερβολικό αριθμό κακοποιήσεων και την εγκατάλειψη αμέτρητων ζώων στη χώρα μας. Σε γενικές γραμμές, οι νέες διατάξεις για αύξηση των ποινών και προστίμων, ηλεκτρονική σήμανση για τα αδέσποτα ζώα, μεγαλύτερη ευθύνη των δήμων, καταγραφή των ζώων - πολλές από τις οποίες είχαν ήδη συμπεριληφθεί στον Ν. 3170/2003 - έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη μέχρι τώρα κατάσταση».
Μακάρι να γίνει έτσι. Και να δικαιωθούν οι διαχρονικοί ζωόφιλοι όπως η κ. Ρόζα Μηνακούλη ( 210-8814677), που τόσα έχει προσφέρει στην υπόθεση αυτών των παιδιών που μένουν σε όλη τους τη ζωή παιδιά…..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου