Παλιά, όταν κυριαρχούσαν τα μεγάλα ζώα έλξης και η σημασία όνων, ημιόνων και αλόγων ήταν μεγάλη για τις μεταφορές, έλεγαν : «Του χάρισαν ένα γάϊδαρο, κι αυτός τον κοίταζε στα δόντια»….Σήμερα το λένε αλλιώτικα : Όταν εκδηλώνεται μια ρωγμή στο οπλισμένο σκυρόδεμα της Μνημονιοκρατίας και της υποτέλειας, όταν ένας βουλευτής συντεταγμένος μέχρι πρόσφατα με το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του και ενισχύει τις δυνατότητες ανατροπής της σημερινής πολιτικής, τότε κάποιοι Αριστεροί είναι έτοιμοι να του μιλήσουν για την περυσινή ψήφο του υπέρ του Μνημονίου και για τις μέχρι τώρα επιλογές του στο πλαίσιο του δικομματισμού….
Αυτή η Αριστερά του «αβανγκαρντισμού», που παρά τις λαϊκοφανείς της πόζες θέλει να συζητάει με το πολιτικό της περιβάλλον και με την κοινωνία αφ’ υψηλού, που αναφέρεται διαρκώς σε ΜΕΤΩΠΑ χωρίς να είναι διατεθειμένη να συνδιαμορφώσει ένα τέτοιο μέτωπο με όρους ισότητας, έχει «ανεπαισθήτως» εγκλεισθεί στα μικροποσοστά της και έχει χτίσει τείχη προς την ευρύτερη κοινωνία : Η οποία στη μεγάλη της πλειοψηφία είναι η κοινωνία της εργασίας, και σαν τέτοια είναι φιλική με δημοκρατικές και σοσιαλιστικές αλλαγές…
Μακριά λοιπόν από τέτοιες μιζέριες, θα πρέπει να χειροκροτήσουμε τη δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική , που άσκησε πρόσφατα ο Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ : «το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο».Ο Π. Οικονόμου σημείωσε ότι η Ελλάδα στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, πέραν της καταγγελίας του Μνημονίου, θα πρέπει να ζητήσει την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης το 2012 και όχι το 2013, καθώς τότε θα είναι πολύ αργά για τη χώρα. Κι ακόμη άφησε αιχμές και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι, λέγοντας: «Διαισθάνομαι, με όλα αυτά που βλέπω, ότι ανήκουμε στη Δύση περισσότερο απ' ό,τι μας συμφέρει ως χώρα…».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου