Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, είχε χαρακτηρίσει κάποτε τη χώρα μας «απέραντο φρενοκομείο»…Τώρα που τα πράγματα πήγαν όπως πήγαν, τώρα που ποταμοί ενέργειας και δημιουργικότητας καταναλώνονται στις χρηματοοικονομικές και εν γένει λογιστικές υποθέσεις της χώρας και του διεθνούς οικονομικού συστήματος, μας ταιριάζει ο τίτλος «απέραντο λογιστήριο» .… Γιατί ποτέ άλλοτε δεν στεκόταν τόσο ψηλά και δεν προσεχόταν τόσο πολύ η συμβατική οικονομολογία, και ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο «θαμένη» η γενικότερη προβληματική για τη φύση και τη κοινωνία… …
Στη σημερινή Ελλάδα τα μεγάλα ζητήματα ποιότητας ζωής και πολιτισμού έχουν περάσει σε δεύτερο πλάνο, οι δραστηριότητες των περιβαλλοντικών οργανώσεων προσέχονται πολύ λιγότερο, οι εκδοτικές δραστηριότητες ατονούν, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα χάνουν κοινό. Δεν είμαστε απλώς σε ύφεση, αλλά και σε πολιτιστική υπο-βάθμιση, σε υποχώρηση της πολιτιστικής και μορφωτικής ποικιλότητας…
Παρ’ όλα αυτά, σε αυτή την κατάσταση αναδίπλωσης και υποχώρησης, υπάρχουν ακόμη θύλακες αντίστασης. Η ΑΝΙΜΑ, οργάνωση προστασίας της άγριας φύσης, είναι ένας από αυτούς τους θύλακες , καθώς συνεχίζει τις δραστηριότητες απελευθέρωσης άγριων ζώων μετά την αποθεραπεία τους – που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ίδιας. Μαζί με την Ορνιθολογική Εταιρεία, οι δυο οργανώσεις αποτελούν ένα δραστήριο ντουέτο που επιμένει οικολογικά….
Στη φωτογραφία του Χρήστου Βλάχου, ένας μικροτσικνιάς αφήνεται από τα χέρια της Μαρίας Γανωτή και απελευθερώνεται….Άντε, και στα δικά μας….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου