Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ



Λέγαμε σε προηγούμενη ανάρτηση στις 9.10.11 για το «Κράτος στα πρόθυρα εξέγερσης», http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2011/10/blog-post_3769.html  

αναφέροντας την περίπτωση των αστυνομικών που ξεσηκώθηκαν πρόσφατα αλλά και αυτή των απόστρατων αξιωματικών – που προφανώς σχετίζονται με τους εν ενεργεία . Ακόμη αναφερθήκαμε στην περίπτωση των δικαστικών, που εξέδωσαν αποφάσεις υπέρ των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας και εναντίον των τραπεζικών Σάϋλωκ, όπως επίσης και στο άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινου, που ζητούσε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κατοχικού «πρωθυπουργού» μέσω της πρωτοβουλίας 30 βουλευτών…Στην περίπτωση του Β. Κόκκινου κάποιοι από το διαδίκτυο , χρήστες της λογικής «ενός του χάρισαν ένα γάϊδαρο και αυτός τον κοίταζε στα δόντια», εξέφρασαν τη δυσφορία τους λόγω των πολιτικών πεπραγμένων του εν λόγω προσώπου, ξεχνώντας την σημασία που έχει η κίνηση ενός υψηλόβαθμου δικαστικού και πόσο μπορεί να συμβάλλει στη πανστρατιά δυνάμεων που απαιτείται…



Η δυσφορία που γίνεται αγανάκτηση και η αγανάκτηση που αναβαθμίζεται ποιοτικά σε εξεγερσιακή διάθεση, διαπερνούν τον κρατικό μηχανισμό και τους λειτουργούς του, ιδιαίτερα μάλιστα όσους υποκαθίστανται ασύστολα και αντισυνταγματικά από ιδιωτικές εταιρείες και υπηρεσίες…Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και προσφεύγει σε ιδιωτικούς μηχανισμούς, όμως υπάρχουν όρια στις κατασταλτικές δυνατότητές της : Μπορεί να φέρει ιδιώτες επιχειρηματίες να μαζέψουν τα σκουπίδια, όχι όμως και «Ιδιώτες Δικαστές» ή «ιδιώτες δικαστικούς υπαλλήλους» για την διεκπεραίωση ποινικών και αστικών υποθέσεων…

Κάποιοι αφήνουν την πικρία να μιλήσει εναντίον διαφόρων - δικαστών και δικαστικών αποφάσεων – και δεν έχουν άδικο…Και ο υποφαινόμενος μπορεί να υπενθυμίσει μερικές ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, που πάρθηκαν στη διάρκεια της εργασιακής του καριέρας κηρύσσοντας τις απεργίες των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας «παράνομες και καταχρηστικές»…Στη συγκεκριμένη όμως φάση, σε αυτή την υπαρξιακή καμπή του λαού και της χώρας, όταν προέχει η συστράτευση με κάθε δύναμη που προβάλλει αντιστάσεις στον εξανδραποδισμό των πολιτών, η ενότητα είναι απολύτως αναγκαία. Γι αυτό και τα μηνύματα εξέγερσης που έρχονται από τον δικαστηριακό χώρο, είναι ευπρόσδεκτα από την κοινωνία.

Τελευταίο μήνυμα είναι αυτό που περιγράφεται από το ρεπορτάζ της Βάνας Φωτοπούλου στην «Ελευθεροτυπία» της 17.10.2011, υπό τον τίτλο «Ξεσηκώθηκε η Δικαιοσύνη» :

«Λευκή απεργία από 7 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΕΔΕ (Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων), θα εκδικάζονται μόνο έκτακτες υποθέσεις Η ΕΔΕ αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση να ξεκινήσει σήμερα και μέχρι τον Δεκέμβριο καθημερινές στάσεις εργασίας (12-3), ενώ από τις 7 Νοεμβρίου κλιμακώνει την πίεση με «λευκή απεργία», καθώς οι δικαστές θα δημοσιεύουν αποφάσεις που αφορούν μόνο επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις, αλλά δεν θα εργάζονται στο σπίτι….. Από την πλευρά τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι απαντούν στα σκληρά οικονομικά μέτρα με τρίωρες καθημερινές καταλήψεις των δικαστηρίων. «Υπάρχει θέμα επιβίωσής μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Χρ. Λυμπερόπουλος, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της ΕΔΕ το περασμένο Σάββατο. Απευθυνόμενος σε ένα κατάμεστο ακροατήριο και καταχειροκροτούμενος από τους ίδιους τους δικαστές, είπε: «Αυτά που δεν μπορείτε εσείς να κάνετε λόγω Συντάγματος, θα τα κάνουμε εμείς. Μπαίνουμε στην επανάσταση. Δεν θα πάρουμε καμιά δικογραφία στα σπίτια μας, το ίδιο να κάνετε και εσείς. Είμαστε σε κοινωνικό πόλεμο και ελάτε να μας συλλάβετε. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα σας, αλλά δεν θα φοβηθούμε τις ποινικές διώξεις. Θα καταλάβουμε δικαστικά μέγαρα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και με την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου».

Όλο το ρεπορτάζ της Φωτοπούλου στο

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318649



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου