Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

¨Ηξερες ότι το 77% της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελείται από γεωργικές περιοχές;


Η επικράτεια της ΕΕ αποτελείται κατά 47% από γεωργικές εκτάσεις και κατά 30% από δάση, όπου φιλοξενείται περίπου ο μισός πληθυσμός της Ένωσης.  
Ανάμεσα στους κύριους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) είναι η διατήρηση των αγροτικών περιοχών και των τοπίων σε όλη την ΕΕ. Μέσω εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων, η ΚΑΠ συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.
Οι χώρες της ΕΕ εφαρμόζουν Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) προσαρμοσμένα στις δικές τους μοναδικές προκλήσεις και δυνατότητες. Το Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζουν γεωργούς, επιχειρήσεις, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Στην Κύπρο, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αποτελεί το κύριο εργαλείο άσκησης αγροτικής πολιτικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και της κυπριακής υπαίθρου. Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά μέτρων για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, τη διασφάλιση της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων και την επίτευξη ισόρροπης εδαφικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.
Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αναμένεται να διατεθούν €251 εκ. Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεισφέρει στο Πρόγραμμα το 53% της συνολικής δημόσιας δαπάνης ενώ το υπόλοιπό ποσό θα διατεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία ως Εθνική Συμμετοχή.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε διάφορες κατηγορίες δικαιούχων όπως γεωργοί, ομάδες παραγωγών, επιχειρήσεις, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεργασίες, κυβερνητικά τμήματα και άλλους φορείς.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τα μέτρα χρηματοδότησης μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.paa.gov.cy/moa/paa/paa.nsf
ΠΗΓΗ SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου