Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Σχετικά με την αποκαλούμενη Πρωτοβουλία 1-1-4.

 

Η νεοεμφανιζόμενη Πρωτοβουλία 1-1-4 των παλιών εν ΣΥΡΙΖΑ συντρόφων Αλαβάνου, Βαλαβάνη, Λαπαβίτσα, Λαφαζάνη ζήτησε από το ΕΠΑΜ τη γνώμη του σχετικά με το κείμενο που σχεδίαζε να εμφανίσει ως διακήρυξη. Το ΕΠΑΜ απάντησε με την επιστολή που δημοσιεύουμε.
Φέρει την υπογραφή του Γιώργου Γιωργή εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας του Μετώπου και απεστάλη το βράδυ της 4ης Μαίου. Έκτοτε το ΕΠΑΜ δεν έλαβε κανενός είδους απάντηση, ούτε η εν λόγω κίνηση ή πρωτοβουλία ευαισθητοποιήθηκε ώστε να συζητήσει περαιτέρω με το Μέτωπο για τη δυνατότητα συνεργασίας.
Σχετικά με το κείμενο “Δέκα Σημεία για την Ενότητα - Κείμενο Υπογραφών”
Το συγκεκριμένο κείμενο δεν εκπληρώνει το ρόλο του ως κείμενο-πρόσκληση σε συνεργασία με παλλαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό χαρακτήρα. Παγιδεύεται στην αναζήτηση ιδεολογικών ισορροπιών και θολώνει το ενωτικό αγωνιστικό μήνυμα προς την κοινωνία, το λαό, τον κόσμο της εργασίας.
Το κείμενο συνεργασίας οφείλει να είναι λιτό, απλό, να απευθύνεται άμεσα στην κοινωνία, απευθείας στο λαό. Να ξεκινά με το κυρίαρχο πρόβλημα: ότι η χώρα και ο λαός της έχουν τεθεί υπό καθεστώς κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας.
• Πώς είναι δυνατόν να μην αναδεικνύεται ως πρώτο και βασικό το γεγονός ότι καταλύθηκε το πολίτευμα της χώρας, η συνταγματική έννομη τάξη μόνο και μόνο για να επιβληθούν τα μνημόνια;
• Πώς είναι δυνατόν να μην αναδεικνύεται πρώτα και πάνω απ' όλα η κατάλυση κάθε πρόνοιας/κοινωνικού δικαιώματος του ελληνικού λαού;
• Πώς είναι δυνατόν να έχουν επιβάλλει πραξικοπηματικά τρία μνημόνια και εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους παρά κι ενάντια στο Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα και να μη ξεκινάμε ακριβώς από αυτό;
Η αδρανοποίηση του Συντάγματος και η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας, επέτρεψε στους δανειστές, η ΕΕ μαζί με το ΔΝΤ μπορούν να επιβάλουν εντελώς παράνομα και με ιστορικά πρωτοφανή τρόπο:
(α) Την μαζική εξαθλίωση του ελληνικού λαού έως του βαθμού της γενοκτονίας, την οποία υπογραμμίζει τόσο ο εξαναγκασμός σε μετανάστευση όλο και μεγαλύτερου αριθμού Ελλήνων λόγω της πρωτοφανούς για τα ελληνικά μεταπολεμικά χρονικά μαζικής ανεργίας, υποαπασχόλησης και αναδουλειάς, όσο και η κλιμακούμενη φυσική μείωση πληθυσμού μετά το 2011 λόγω της ιστορικά πρωτοφανούς για την μεταπολεμική Ελλάδα εκτίναξης των θανάτων, αλλά και της ιστορικά πρωτοφανούς πτώσης των γεννήσεων.
(β) Την αλλαγή του χαρακτήρα του ελληνικού δημόσιου χρέους ως προϊόν άκυρων δανειακών συμβάσεων, που επιβλήθηκαν παρά κι ενάντια στο Σύνταγμα της Ελλάδας, τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο, αλλά ακόμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με μόνο σκοπό τον διαρκή εκβιασμό της χώρας προκειμένου να προωθούνται πολιτικές σκόπιμης συρρίκνωσης της οικονομίας, εισοδηματικής και εργασιακής εξόντωσης των Ελλήνων και μαζικής εκποίησης του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου του λαού μας.
(γ) Την επιβολή καθεστώτος μνημονιακής κατοχής, όπου το κοινοβούλιο, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα, αλλά με βάση τις αποφάσεις ξένων κέντρων (Eurogroup) και των αποκαλούμενων θεσμών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το ΕΠΑΜ καλεί όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις του λαού: πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, προσωπικότητες και συλλογικότητες, σε συνεργασία και κοινή δράση για:
Την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρώτη προϋπόθεση η καταγγελία και ακύρωση όλων των παράνομων μνημονιακών και δανειακών συμβάσεων, της σχετικής νομοθεσίας μονομερώς.
Την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας για Ανεξαρτησία-Δημοκρατία-Δικαιοσύνη.
Προτείνουμε την διατύπωση ενός λιτού, σχεδόν συνθηματολογικού κειμένου συνεργασίας που θα περιορίζεται αυστηρά στην κατάργηση της μνημονιακής κατοχής, την μονομερή καταγγελία του χρέους, την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Η πολιτική που προτείνουμε έχει ως αυστηρή προτεραιότητα:
• πλήρη και σταθερή απασχόληση.
• πραγματική άνοδο των εισοδημάτων από την εργασία.
• παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.
• αποκατάσταση όλων των αδικιών σε βάρος των πολιτών και απαλλαγή τους από την θηλιά του ιδιωτικού χρέους.
Όσο για το ευρώ και την ΕΕ ας επαναλάβουμε:
• Όχι ευρώ πάση θυσία,
• Όχι ΕΕ με την Ελλάδα κατεστραμμένη και υπό κατοχή.
Αυτά αρκούν για μια ευρεία συνεργασία.
Ο κάθε συνεργαζόμενος, μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας, επιβάλλεται να αναπτύξει τον ιδιαίτερο προβληματισμό του και να καταθέσει ανοικτά συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορούν να υλοποιηθούν όλα αυτά.
Για την Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Γ. Γεωργής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου