Το 1943, σε μια από τις δύσκολες καμπές του Β παγκοσμίου πολέμου για τη Γερμανία, ο Αδόλφος Χίτλερ κοινοποίησε στους στρατηγούς του ένα μυστικό στρατιωτικό σχέδιο. Ταυτόχρονα όμως τους έβαλε να υπογράψουν σε ένα έγγραφο ότι θα υποστούν την ποινή του θανάτου, εάν κοινοποιήσουν αυτό το σχέδιο οπουδήποτε….Η συγκεκριμένη υπογραφή και η μεταχείριση των στρατηγών ως εν γένει υπόπτων ή και πιθανών προδοτών, συνιστούσε έναν πρωτοφανή εξευτελισμό για τους στρατιωτικούς , δεδομένου ότι γι αυτούς ήταν απολύτως αυτονόητη η μη κοινοποίηση των σχεδίων που περιέρχονταν στην γνώση τους και χαρακτηρίζονταν ως απόρρητα…
Όταν ο Φιλανδός Όλι Ρεν ζητάει την υπογραφή και την έγγραφη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26/27 Οκτώβρη, δυο τινά συμβαίνουν : Ή είναι καθ΄έξιν μ@λ@κ@ς, ή έχει ποδοπατηθεί σε τέτοιο βαθμό προκειμένου να γίνει επίτροπος, ώστε θέλει να ξεδώσει ταπεινώνοντας και φέρνοντας στο επίπεδό του και τους άλλους πολιτικούς ηγέτες. Και ο Αδόλφος έτσι έκανε : Ταπείνωνε τους στρατηγούς του γιατί δεν μπορούσε να αντέξει την υπεροχή που απέπνεαν, σε σχέση με την μικροαστική προσωπικότητά του….
Απέναντι στην άθλια συμπεριφορά του Όλι Ρεν ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε με αξιοπρέπεια, έστω και αν ανανέωσε τα ερωτηματικά για το νόημα που μπορεί να έχει η από αυτόν διακηρυσσόμενη «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» : «Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».
Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η στάση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων Μ. Τρεμόπουλου, που δήλωσε έτοιμος στο να προωθήσει την υπόθεση στο Ευρωκοινοβούλιο . Είπε ο Τρεμόπουλος :
«Για την 6η δόση, η απερχόμενη κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει στους πολίτες όλα τα βαρύτατα μέτρα που ζήτησε η τρόικα…Το να προβάλλονται εκ των υστέρων επιπλέον όροι για την εκταμίευσή της, είναι απολύτως απαράδεκτο. Ακόμη πιο απαράδεκτη είναι όμως η εικόνα ενός ευρωπαϊκού οργάνου που χρησιμοποιεί την καθυστέρηση της εκταμίευσης ως μοχλό πολιτικής πίεσης για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις σε μια χώρα μέλος. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε τοποθετηθεί για μια μεταβατική κυβέρνηση που, παράλληλα με τη σύντομη δρομολόγηση εκλογών, θα διαχειριζόταν τις επείγουσες ευρωπαϊκές υποθέσεις της χώρας. Το να αξιώνουν όμως ρόλο ρυθμιστή οι δανειστές μας σε τέτοιες εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις μιας χώρας μέλους, είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, αλλά για τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Αν αύριο δηλαδή οι Κινέζοι γίνουν κύριοι δανειστές της Ε.Ε., θα μπορούν να υπαγορεύουν και τη σύνθεση της Κομισιόν;»
ΥΓ. Η φωτογραφία, από παλιό χάπενινγκ της Γκρινπις σχετικά με τα μεταλλαγμένα.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου