ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Το Ισραήλ κόβει το πετρέλαιο προς τη Γάζα

 

Τις παραδόσεις καυσίμων και φυσικού αερίου στη Λωρίδα της Γάζας διακόπτει από σήμερα το Ισραήλ έπειτα από απόφαση του υπουργού Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν. Η κίνηση αυτή έρχεται ως αντίποινα για εμπρηστικά μπαλόνια και χαρταετούς που εκτοξεύονται από Παλαιστίνιους.
Η ισραηλινή κυβέρνηση αναφέρει ότι ο υπουργός Άμυνας πρότεινε να ανασταλούν οι παραδόσεις καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ μέχρι νεοτέρας.
«Η απόφαση αυτή πάρθηκε μπροστά στη συνέχιση του τρόμου των εμπρηστικών μπαλονιών και των ταραχών κατά μήκος του (συνοριακού) φράκτη», ανέφερε η ανακοίνωση του Λίμπερμαν, χρησιμοποιώντας τον κυβερνητικό όρο για το Τείχος διαχωρισμού στα σύνορα.
Εδώ και τέσσερις μήνες κάθε Παρασκευή πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στα σύνορα με το Ισραήλ να απαντάει με βίαιο τρόπο. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 150 Παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός στρατιώτης. Παρά το γεγονός ότι η ένταση των κινητοποιήσεων έχει μειωθεί, οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν πως θα συνεχίσουν ωσότου το Ισραήλ να άρει τον αυστηρό αποκλεισμό που επιβάλλει στον θύλακα.
Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, έχουν προκληθεί πυρκαγιές σε αγροτικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις εξαιτίας χαρταετών και μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που κατευθύνουν στην άλλη πλευρά των συνόρων μαχητές από τη Γάζα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει αντιδράσει ήδη στους εμπρησμούς απαγορεύοντας τη διέλευση διαφόρων εμπορευμάτων που διατείνεται ότι δεν είναι απολύτως απαραίτητα από το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στη Λωρίδα της Γάζας.
ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου