ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΥΠΑΜ: H Τουρκία αντικατέστησε το Διεθνές Δίκαιο με το «νόμο της ζούγκλας»

Η Τουρκία έχει αντικαταστήσει το Διεθνές Δίκαιο με το «νόμο της ζούγκλας» και τη «διπλωματία της κανονιοφόρου», υποσκάπτοντας τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος είπε ότι δστυχώς η Τουρκία αγνοώντας κάθε έννοια Δικαίου, αλλά και κάθε έννοια γεωγραφίας, συνεχίζει τις έκνομες πειρατικές ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Στον επιμνημόσυνο λόγο του, στο μνημόσυνο του ήρωα Δημήτρη Χάματσου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι απαράβατος στόχος, παραμένει η επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης, που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και να απαλλάσσει την Κύπρο από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο νησί.
 
Πρόσθεσε ότι η ενότητα, η ομοψυχία και η σύμπνοια αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο, πάνω στον οποίο θα στηριχθεί ο αγώνας για ελευθερία και αποκατάσταση των δικαίων του κυπριακού λαού. Ο κ. Αγγελίδης είπε ακόμα ότι η ιστορία έχει αποδείξει «πως ενωμένοι έχουμε πετύχει όσα οι άλλοι θεωρούσαν ακατόρθωτα, ενώ σε περιόδους διχόνοιας πληρώσαμε βαρύτατο τίμημα».
 
«Το δράμα», σημείωσε, «που βιώνει ο κυπριακός Ελληνισμός, σε συνδυασμό με τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, μας υπενθυμίζουν ότι η πατρίδα μας διέρχεται σημαντικές ιστορικές και πολιτικά κρίσιμες στιγμές».
 
Για τη θυσία του Δημήτρη Χάματσου, είπε ότι «μας υπαγορεύει ότι ο αμετάθετος πολιτικός μας στόχος πρέπει να συμπορεύεται με το ηθικό μας χρέος απέναντι στους νεκρούς τούτης της γης», για να προσθέσει ότι η προσήλωση στον στόχο επίλυσης του κυπριακού, η ενότητα και η συνεργασία είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες μας».
 
Καταληκτικά, ανάφερε ότι «έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε τη θυσία τους και να πορευτούμε, υπεύθυνα, αδιαίρετα και μονιασμένα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου